Zimski sportovi

Umberger srušio Sharkse

Krešimir Ferlak • četvrtak, 18.12.2008.
Umberger srušio Sharkse

Od pet utakmica koje su bile na rasporedu noćas čak tri su završile u produžecima. Jednu od njih uspješno je završio Columbus protiv prve momčadi lige. Rangersi su nastavili uspješan niz po Kaliforniji, dok su Oilersi ponovno potopljeni.

Velika večer za Columbus i slavlje nad San Jose Sharksima. Iako je cijela ekipa igrala odlično, Blue Jacketsi ipak imaju dva junaka. Vratar Stevea Masona i strijelca pobjedničkog pogotka R.J. Umbergera. Sharksi su imali prednost u udarcima na gol, ali Mason je bio fantastičan i obranio čak 47 udaraca. U Sjevernoj Americi svi već danima pričaju o današnjoj utakmici San Josea i Detroita i možda je i to utjecalo na malo slabiju igru vodeće momčadi lige.

Utakmica je svoj prvi pogodak čekala sve do početka zadnje trećine. U prvih 40 minuta nekoliko šansi sa obje strane, dominacija Sharksa u udarcima na gol, ali rezultat se nije mijenjao. Devin Setoguchi je maknuo nulu sa semafora i Sharksi su poveli. Sredinom perioda Michael Peca izjednačuje rezultat i opet smo na početku i utakmica je nekako očekivano ušla u produžetak.

Penale ipak nismo gledali, R.J. Umberger je pogodio na dodavanje Kristiana Huseliusa pogodio i Sharksi su morali potpisati kapitulaciju. Velika stvar za Columbus i Umbergera. ˝Ovo je bio jedan od najljepših osjećaja dosada u sezoni. Dramatičnije nije moglo biti˝, izjavio je strijelac pobjedonosnog pogotka nakon utakmice. Sharksi nisu puno tugovali, već su se zaputili u Detroit gdje će danas odmjeriti snage sa aktualnim prvacima, Detroit Red Wingsima.

Rangersi su put po Kaliforniji počeli pobjedom u Anaheimu, a noćas su nakon produžetka slavili i u Los Angelesu. Kingsi su bili odlični, imali i više udaraca na vrata, ali Rangersi su se po tko zna koji put ove sezone pokazali kao majstori produžetaka ili penala. Zagrijavanje je trajalo desetak minuta, a tada Patrick O'Sullivan zabija za vodstvo Kingsa. Period je ipak završio u egalu jer je u zadnjoj minuti trećine izjednačio Chris Drury.

U drugih dvadeset minuta vidjeli smo samo jedan pogodak i taj je postignut iz penala. Nakon nesportske igre braniča Kingsa i bacanja slomljene palice prema igri, Michal Rozsival je realizirao kazneni udarac. Kingsi to nije demoraliziralo i odigrali su dobar treći period te sasvim zasluženo izborili produžetak. Njihov kapetan Dustin Brown je zabio na otvaranju zadnje trećine i momčadi su tako ušle u produžetak u borbu za drugi bod.

Rangersi su već navikli igrati produžetke i to im ne predstavlja neki problem. Ovoga puta nisu čekali penale već su sve riješili u dodatnih pet minuta. Michal Rozsival je postigao drugi pogodak na utakmici i tako se promaknuo u junaka Rangersa. Ne smije se zaboraviti i odličnog Stevena Valliquettea na vratima Rangersa koji je do kraja susreta sakupio 39 obrana.

Nakon domaće katastrofe koju su im priredili Chicago Blackhawksi i napunili im mrežu sa devet golova, Edmonton Oilersi došli su u goste u Vancouver. Domaćini nisu imali razumijevanja za probleme Oilersa i slavili su sa 4:2. Prvi period nije ponudio uzbuđenja što se golova tiče, gledatelji su jedino mogli vidjeti nekoliko isključenja i tučnjava igrača.

Drugi period je pak donio odluku utakmice. Canucksi su uraganski otvorili i zatvorili period i otišli na nedostižnih tri pogotka prednosti. Daniel Sedin je dva puta zabio, a jedan pogodak je pridodao Ryan Kesler i Vancouver je imao veliku i mirnu prednost. Dustin Penner je zabio početkom treće, a Sam Gagner je svojim pogotkom završnicu učinio zanimljivom. Jannik Hansen je ipak zabio u zadnjoj minuti u praznu mrežu i bodovi su ostali u Vancouveru.

Minnesota je izgubila nakon produžetka od Calgarya, ali glavna vijest za Wildse je povratak njihovog najboljeg strijelca Mariana Gaborika. Gaborik je tri mjeseca propustio zbog ozljede, a sada se vratio u velikom stilu, pogotkom i asistencijom. To ipak nije bilo dovoljno za pobjedu jer je golom Todda Bertuzzija Calgary slavio u produžetku. U jedinom dvoboju dvije momčadi sa Istoka, New Jersey je slavio u Buffalu, a pobjednički pogodak za Devilse je postigao David Clarkson.

Nhl, rezultati, 17.12.2008: Buffalo – New Jersey 3:5, Columbus – San Jose 2:1 (OT), Minnesota – Calgary 2:3 (OT), Vancouver – Edmonton 4:2, Los Angeles – NY Rangers 2:3 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!