Zimski sportovi

Flyersi lako s Penguinsima

Krešimir Ferlak • nedjelja, 14.12.2008.
Flyersi lako s Penguinsima

Philadelphia nastavlja igrati u odličnoj formi. U subotu su to na svojoj koži osjetili njihovi veliki rivali. Pittsburgh Penguinsi. Odličnu formu nastavlja i Washington, dok Buffalo pobjeđuje na krilima najboljeg strijelca lige.

Rivalstvo između Pittsburgha i Philadelphije je jedno od najpoznatijih u Nhl-u, a u zadnje vrijeme je itekako dobilo na težini, pogotovo nakon doigravanje prošle godine. Pittsburgh je tada u finalu konferencije izbacio Flyerse i ovogodišnje utakmice svi gledaju sa velikim zanimanjem. Jučerašnja nine bila izuzetak, ali bio je to susret u kojem su Penguinsi bili bez šanse. Philadelphia je dominirala od početka do kraja i sasvim zasluženo uvjerljivo slavila.

Flyersi su bili izuzetno opasni, a pogotovo kada su imali igrača više. U prvom periodu su već postigli dva pogotka sa brojčanom nadmoći na ledu. Joffrey Lupul je otvorio seriju, a u prvom djelu je još zabio Mike Knuble. U nastavku je Pittsburgh zaigrao malo bolje i ubrzo smanjio preko Jordana Staala, ali bio je to tek bljesak. Do kraja drugog perioda Flyersi su pojačali ritam i zabili su još tri pogotka. Strijelci cu bili Mike Richards, Scott Hartnell i ponovno Knuble.

U zadnjih dvadeset minuta vidjeli smo još tri pogotka. Prvo je Eric Godard zabio svoj prvi u dresu Penguinsa, a nedugo nakon toga Flyersi vračaju na četiri razlike kada zabija Jeff Carter. Carteru je to bio 21. pogodak u sezoni. Konačnih 6:3 postavio je Ruslan Fedotenko pred sam kraj utakmice. Flyersi su tako prilično lako prošli Penguinse i pokazali da i ove sezone misle ozbiljno. Možda i korak ili dva više nego prošle godine.

Montreal je dočekao Washington u utakmici koju će zauvijek pamtiti Simeon Varlamov. Taj mladi Rus je debitirao u Nhl-u na vratima Capitalsa i obranio 32 udarca i tako omogućio pobjedu svojem Washingtonu. Bila je to dosta izjednačena utakmica u kojoj se odmah vidjelo da bi mogao presuditi jedan pogodak. Tako je i bilo. Washington je poveo sredinom prve kada zabija Nicklas Backstrom. Capitalsi su bili nešto bolja momčad u prvom periodu dok domaćini nisu nikako mogli razviti svoju igru.

Kako je utakmica odmicala, tako se i poboljšavala igra Montreala, a do izjednačenja su stigli u drugom periodu odličnim udarcem Patricea Briseboisa. Nakon tog pogotka ponovno dosta izjednačena igra, uz ipak bolje šanse domaćina, ali Varlamov je bio sjajan na vratima. I kako to obično biva, kada ne zabiješ pogodak – primiš ga. Michael Nylander se pred kraj utakmice odlično snašao u jednoj gužvi pred vratima Canadiensa i ugurao pločicu u gol za novu pobjedu sve boljih Capitalsa.

Tomas Vanek nastavlja sa odličnom formom. Pogotke postiže kao od šale, a drugačije nije bilo niti na gostovanju kod Devilsa. New Jersey igra u odličnoj formi, ali Buffalo Sabresi predvođeni Vanekom su ih zaustavili i donijeli dva boda iz Newarka. U pobjedi 4:2 Vanek je postigao dva pogotka i stigao do brojke 24 u sezoni čime vodi u ligi. Za Sabrese su još zabili Drew Stafford i Derek Roy. Poraz domaćih Devilsa ublažili su Patrik Elias i Bobby Holik koji je postigao svoj prvi pogodak za New Jersey nakon povratka iz Atlante.

Fantastičnu utakmicu punu preokreta odigrali su u Phoenixu domaći Coyotesi i Detroit Red Wingsi. Henrik Zetterberg doveo je goste u vodstvo već nakon pola minute igre. Do početka drugog perioda u vodstvu su domaćini. Krajem prvog je zabio Joakim Lindstrom, a na početku drugog kapetan domaćih Shane Doan. Drugi period je ipak završio vodstvom Red Wingsa. Prvo je sa igračem manje zabio Johan Franzen, a nešto kasnije sa igračem više zabija Tomas Holmstrom i Detroit nakon dvije trećine vodi 3:2.

U trećoj novi preokret domaćih Coyotesa. Mikael Boedker je izjednačio rezultat kad je Phoenix imao igrača više, a drugo vodstvo za domaće ubrzo nakon toga donosi Steven Reinprecht. Kada se već činilo da se Detroitu sprema drugi poraz zaredom ponovno na scenu stupa Johan Franzen. Švedski napadač je zabio 21 sekundu prije kraja i otišlo se u produžetak. Golova nije bilo pa su o pobjedniku odlučili penali. Detroit je bio uspješniji, a pobjednički gol za nova dva boda Red Wingsa postigao je Jiri Hudler.

New York Rangersi su trebali penale da bi slavili protiv Caroline. Ključni penal za nova dva boda Rangersa postigao je kapetan Chris Drury. Boston je i dalje najbolja momčad Istoka, a to su potvrdili domaćom pobjedom nad Atlantom. Michael Ryder postigao je dva pogotka za Bruinse. Edmonton je slavio u kanadskom derbiju protiv Vancouvera, dok su Sharksi bili bolji od St.Louisa. Nashville, Ottawa, Los Angeles i Columbus su svi slavili kod kuće i tako upotpunili odličnu večer domaćih ekipa.

Nhl, rezultati, 13.12.2008: Philadelphia – Pittsburgh 6:3, Los Angeles – Minnesota 3:1, Boston – Atlanta 4:2, Ottawa – Tampa Bay 2:0, Montreal – Washington 1:2, New Jersey – Buffalo 2:4, NY Rangers – Carolina 3:2 (SO), Nashville – Dallas 3:0, Columbus – NY Islanders 3:1, Phoenix – Detroit 4:5 (SO), Edmonton – Vancouver 3:0, San Jose – St.Louis 5:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!