Zimski sportovi

Montreal utišao Rangerse

Krešimir Ferlak • petak, 05.12.2008.
Montreal utišao Rangerse

Četvrtak je bio vrlo uzbudljiv za ljubitelje Nhl-a. Čak deset utakmica bilo je na rasporedu, a posebnu pozornost privlačila je utakmica između Montreala i New York Rangersa, kao i novi dvoboj Detroita i Vancouvera...

Montreal po prvi puta u povijesti igra sedam utakmica zaredom kod kuće. Canadiensi su se nadali da će ti susreti na domaćem ledu značiti i povratak u dobru formu, a za sada im sve ide po planu. Jučer su im u goste stigli vrlo dobri Rangersi, koji su dan prije svladali Pittsburgh nakon što su se vratili iz dva pogotka zaostatka. Montreal povratak Rangersima nije dozvolio.

Uraganski prvi period za domaćine, koji je, kasnije se pokazalo, i odlučio utakmicu. Andrej Kosticin je načeo mrežu Rangersa, a samo minutu nakon njega precizan je i Steve Begin. Do kraja perioda Rangersi se nisu uspjeli oporaviti, a Montreal još jednom zabija, preko Alexa Tanguaya. Niti drugi period nije bolje počeo za goste. Maxim Lapierre je zabio i Montreal je imao velika četiri pogotka prednosti.

Tek nakon toga se Rangersi bude i do kraja druge trećine uspjeli su smanjiti rezultat sa dva pogotka. Markus Naslund i Nigel Dawes su bili strijelci. Međutim, već u prvoj minuti trećeg perioda Robert Lang postiže novi pogodak za Canadiense i Rangersi više nisu uspjeli napraviti ništa. U zadnjoj minuti utakmice mladi Matt D'Agostini je postavio konačnih 6:2 i veliku pobjedu za sve bolje Montreal Canadiense.

Detroit i Vancouver sastali su se po četvrti puta ove sezone. Sve utakmice do sada bile su vrlo zanimljive, a jučerašnja je nadmašila prethodne tri. Odličan susret sa puno pogodaka i preokreta, a bodovi su na kraju ostali u Detroitu. Red Wingsi su u ovoj utakmici nastavili jednu negativnu i pomalo nevjerojatnu statistiku. Naime, već treću utakmicu zaredom primaju pogodak na prvi udarac protivnika. Taylor Pyatt je nakon minute i pol zabio i donio prednost Canucksima.

Domaćini se ipak vrlo brzo vraćaju u igru i preokreću rezultat. Jiri Hudler je zabio dva puta u razmaku od pet minuta i Detroit je tako sa prednošću otišao na prvi odmor. Početkom nastavka, Canucksi se bude i ubrzo su opet oni u prednosti. Kyle Wellwood je izjednačio rezultat, a vrlo brzo nakon toga novo vodstvo Gostima donosi Mason Raymond. Detroit se i ovoga puta vrlo brzo vraća u susret, samo pet minuta nakon Raymondovog pogotka Dan Cleary postiže pogodak i vraća stvari na početak.

Treći period Red Wingsi otvaraju u stilu prvaka i u prvih šest minuta tri puta pogađaju mrežu Canucksa za tri pogotka prednosti. Derek Meech postigao je svoj prvi pogodak u karijeri za vodstvo domaćih, a ubrzo nakon toga Nicklas Lidstrom i Dan Cleary svojim drugim pogotkom osiguravaju lijepu prednost Detroitu. Ipak, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Henrik Sedin je vrlo brzo smanjio, a Alex Burrows ja zabio minutu i pol prije kraja za 6:5. Promjena ipak više nije bilo i bodovi su na kraju uzbudljive večeri ostali u Joe Luis Areni.

Pittsburgh je pokvario prvu utakmicu Paula Mauricea na klupi Caroline. Maurice je prije dva dana zamijenio Petera Laviolettea, ali debi će vrlo brzo zaboraviti. Sidney Crosby igra u ponajboljoj formi karijere, a to dovoljno govori. Crosby je u Raleighu upisao četiri asistencije. Evgeni Malkin je nastavio svoju odličnu formu sa dvije asistencije, a Petr Sykora je zabio dva puta. Satan, Dupuis i Fedotenko su postigli ostale pogotke za Penguinse. Poraz domaćih su svojim golovima ublažili Tuomo Ruutu i Matt Cullen.

Phoenix je ugostio Toronto u velikoj večeri mladog češkog napadača Martina Hanzala. Hanzal je postigao svoj prvi hat-trick u karijeri i bio najzaslužniji za pobjedu Coyotesa od 6:3. ˝Bilo je nevjerojatno, nikada do sada nisam postigao dva pogotka, a sada sam uspio tri!, izjavio je uzbuđeni Hanzal nakon susreta. Steven Reinprecht je također bio odličan i postigao je dva pogotka, dok je jedan dodao Todd Fedoruk. Za Leafse je dva puta zabio Aleksej Ponikarovski, a jedan pogodak je djelo Jasona Blakea.

Boston je nastavio sa odličnim igrama i slavio u Tampi uz dva pogotka Phila Kessela. Washington je bio bolji od Islandersa, a Alex Ovečkin je zabio pogodak i dva puta asistirao. San Jose nije posustao niti protiv Columbusa. Iako su tijekom cijele utakmice bili podređeni, Sharksi su slavili sa 3:2 i sačuvali nepobjedivost domaćeg leda. Nashville i Florida su bili uspješni kod kuće, dok su New Jersey Devilsi pogotkom Patrika Eliasa u produžetku slavili u Philadelphiji.

NHL, rezultati, 4.12.2008: Montreal – NY Rangers 6:2, Philadelphia – New Jersey 2:3 (OT), Washington – NY Islanders 5:2, Carolina – Pittsburgh 2:5, Detroit – Vancouver 6:5, Florida – Buffalo 2:1, Tampa Bay – Boston 1:3, Nashville – Colorado 3:2, Phoenix – Toronto 6:3, San Jose – Columbus 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!