Zimski sportovi

Dallas pobijedio, Avery suspendiran

Krešimir Ferlak • srijeda, 03.12.2008.
Dallas pobijedio, Avery suspendiran

Dallas Starsi su prekinuli pobjednički niz Calgary Flamesa, ali priča dana bio je Sean Avery. Montreal je u odličnoj utakmici svladao Atlantu, dok su San Jose Sharksi nastavili sa pobjedama...

Dallas je slavio na vrućem terenu u Calgaryu, ali glavna priča dogodila se prije utakmice. Zločesti dečko Nhl-a, Sean Avery suspendiran je od Nhl lige do daljnjega. Avery je u izjavi nekoliko sati prije utakmice uvrijedio braniča Calgarya Diona Phaneufa i njegovu djevojku, glumicu, Elishu Cuthbert, koja je prije izlazila sa Averyem. Ružan rječnik, kakvom je Avery sklon, nije izostao i to je bilo previše za Nhl ligu. Avery je suspendiran, a prema nekim izvorima moguće je da su njegovi dani u Dallasu odbrojani.

Dallas je nakon toga izašao na led Calgarya i odigrali su Starsi ponajbolju utakmicu sezone. Marty Turco bio je odličan an golu, a napadači ubojiti u ključnim trenucima. Dallas je poveo u prvom periodu preko Tobya Petersena, a Flamesi su se vratili igru početkom nastavka kada je zabio David Moss. Ključni trenutak dogodio se šest minuta nakon Mossovog pogotka, kada je jednu akciju Starsa uspješno dovršio Fabian Brunnstrom i vratio vodstvo Dallasu.

Flamesi su nakon toga pritiskali i imali dosta udaraca na gol, ali do izjednačenja nisu uspjeli stići. Pobjedu je pogotkom u praznu mrežu petnaest sekundi prije kraja utakmice potvrdio Loui Eriksson. Velika pobjeda za Starse, ako se uzme u obzir sve što se događalo oko kluba u zadnje vrijeme i njihovu lošu formu. Čini se da je neigranje Averya pozitivno djelovalo na klub, pa možda im je i bolje da nastave bez njega.

Montreal je dočekao Atlantu, u utakmici dvije momčadi koje traže izlaz iz krize. Canadiensi su se nadali drugoj pobjedi u nizu, prvi puta u mjesec dana, dok su Thrashersi tražili iznenađenje u Bell Centreu. Nakon dva perioda činilo se da će Montreal lagano do pobjede. Matt D'Agostini je svojim prvim Nhl pogotkom doveo Canadiense u vodstvo, a u drugom periodu još su dva puta zabili domaćini. Tomas Plekanec i Andrej Markov su zabili i činilo se da Montreal mirno plovi prema pobjedi jer su Thrashersi prva dva perioda bili uistinu neopasni.

Atlanta se budi početkom trećeg perioda, a mogući preokret je nagovijestio branič Ron Hainsey. On je u razmaku od pedeset sekundi postigao dva pogotka i to je dalo krila gostima. Naime, samo sedam sekundi nakon njegovog drugog pogotka Chris Thorburn je izjednačio rezultat. Atlanta je tako u samo jednoj minuti postigla tri pogotka i izjednačila. Domaćini ipak nisu izgubili glavu i Andrej Kosticin je sedam minuta kasnije vratio prednost Montrealu. Atlanta je tražila izjednačenje, izvukli su i golmana, ali Robert Lang je zabio u praznu mrežu za 5:3. Jason Williams ja na samom kraju susreta pogodio za konačnih 5:4 i kraj odličnog susreta u Montrealu.

San Jose sigurno plovi prema prvom mjestu u ligi i trenutno ih ništa ne može usmjeriti s puta. Toronto je došao u San Jose kao momčad koja je spremna na iznenađenje, ali Sharksi su već u prvih dvadeset minuta riješili utakmicu i pokazali tko je gazda. Devin Setoguchi je otvorio seriju domaćih svojim trinaestim pogotkom u sezoni. Vrlo brzo je rezultat povisio Joe Thornton, a do kraja perioda su mrežu Maple Leafsa pogodili Dan Boyle i Marc-Edouard Vlasic za ogromnih 4:0 nakon prvog perioda.

Toronto je tak nakon toga počeo igrati, ali to ima vjerojatno veze i sa malim opuštanjem Sharksa nakon velikog vodstva. Nikolaj Kulemin je smanjio rezultat u drugom periodu, a u trećem po jedan pogodak sa svake strane. Prvo je za domaće zabio Joe Pavelski, a konačan rezultat u zadnjoj minuti postavlja Niklas Hagman. San Jose je tako bez problema stigao do dva nova boda, a povratak Rona Wilsona, bivšeg trenera Sharksa, a sadašnjeg Leafsa u San Jose nije prošao uspješno po njega.

Philadelphia je kod kuće nakon produžetka svladali Tampu pogotkom Mikea Richardsa. Treba napomenuti da je dva nova pogotka zabio Jeff Carter i da ih već ima 18 u sezoni. Phoenix je bio bolji od Los Angelesa, a dva puta je zabio mladi Enver Lisin. U Washingtonu su dobru formu nastavili Florida Panthersi i sa 5:3 stigli do nove pobjede protiv ozljedama pogođenih Capitalsa.

Nhl, rezultati, 2.12.2008: Philadelphia – Tampa Bay 4:3 (OT), Washington – Florida 3:5, Montreal – Atlanta 5:4, Calgary – Dallas 1:3, Phoenix – Los Angeles 4:2, San Jose – Toronto 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!