Zimski sportovi

Tisuću poena Keitha Tkachuka

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 01.12.2008.
Tisuću poena Keitha Tkachuka

Nedjelja je donijela četiri utakmice, odličan hokej i jedno značajno ostvarenje. Zvijezda dana bio je Keith Tkachuk. U njegovoj sjeni, Florida je iznenadila Rangerse, dok su pobjede ostvarili Dallas i Anaheim.

New York Rangersi su u Madison Square Gardenu dočekali Florida Pantherse. Rangersi su bolje otvorili susret, više prijetili u prvih desetak minuta, ali bez rezultatskog učinka. Nakon što su preživjeli prvih desetak minuta, Panthersi su uspostavili ravnotežu na terenu i vse češće i sve opasnije prijetili prema golu Rangersa. Prvih dvadeset minuta ipak je prošlo bez pogodaka.

Florida je utakmicu riješila u drugom periodu. Nakon nekoliko propuštenih šansi, zabio je Ville Peltonen nakon solo prodora. Pred kraj perioda još dva pogotka za Pantherse, a u strijelce su se u razmaku od samo 12 sekundi upisali Stephen Weiss i Gregory Campbell. Ti golovi su riješili i sudbinu Henrika Lundqvista koji je zamijenjen iako realno nije kriv za pogotke. Zamijenio ga je Stephen Valliquette.

U trećem periodu nadmoć Rangersa, barem što se udaraca na gol tiče, ali zabili nisu ništa, sve pokušaje obranio je odlični, inače, rezervni vratar Floride, Craig Anderson. Florida je pak konačnih 4:0 postavila na samom otvaranju perioda, a zabio je mladi češki rookie Michael Frolik. Florida je tako nanijela bolan poraz Rangersima koji više ne izgledaju kao ekipa s početka sezone kada su istaknuli kandidaturu za Stanley Cup. Ipak, sezona je duga i svašta će se još događati do kraja.

Atlanta je dočekala St.Louis u utakmici gdje su obje ekipe tražile izlazak iz krize. St.Louis je bolje krenuo u susret i to su kapitalizirali pogotkom Davida Backesa i tako stigli do vodstva. Atlanta se nakon toga brzo konsolidirala. Bivši igrač Penguinsa Colby Armstrong samo dvije minute nakon Backesovog pogotka stvari vraća na početak. Do kraja perioda još jedan pogodak za Atlantu, a zabio je Nicklas Havelid kojemu je to prvi pogodak ove sezone.

Drugi period donio je samo jedan pogodak, ali vrlo značajan. U situaciji sa igračem više zabio je Keith Tkachuk i donio izjednačenje Bluesu. Nije to ništa čudno, Tkachuk je veliki strijelac, ali ovim pogotkom stigao je do tisućitog poena u Nhl-u. Veliko ostvarenje za odličnog američkog hokejaša. Tog, danas, 36-godišnjaka izabrali su na draftu Winnipeg Jetsi još davne 1990. godine. Osim za Winnipeg, igrao je još i za Phoenix, gdje su se Jetsi preselili 1996., zatim za Atlantu i sada već devetu sezonu za St.Louis Blues.

Utakmica se nakon toga malo primirila, kao da su igrači dali Tkachuku malo vremena da uživa u svom ostvarenju, a na kraju je uživao i u pobjedi. Naime, sredinom zadnje trećine St.Louis koristi još jednog igrača više i preko Brada Boyesa stižu do 3:2 vodstva i pobjede. Do kraja je Jay McClement potvrdio pobjedu pogotkom u praznu mrežu. Nakon utakmice, Tkachuk je, naravno, bio najtraženiji. ˝Bilo je jako uzbudljivo i uživao sam, hvala suigračima. Sve ovo znači i da starim, ali i sve više cijenite kad ste stariji˝, izjavio je Tkachuk.

Dallas je napokon stigao do pobjede u vrlo uzbudljivom susretu sa Edmontonom. U prvih dvadeset minuta golovima Mikea Ribeira i Tobya Petersena Starsi su stvorili lijepu prednost. Međutim, u nastavku se slika mijenja te do početka trećeg perioda Aleš Hemsky i Kyle Brodziak izjednačuju rezultat. Sean Avery je zabio pet minuta prije kraja i tada se ušlo u ludu završnicu.

Kyle Brodziak je postigao svoj drugi pogodak na utakmici i izjednačio tri i pol minute prije kraja i činilo se da će utakmica u produžetak. Tako nije mislio Mike Modano. Vjerojatno najbolji američki hokejaš svih vremena zabio je samo minutu kasnije i donio dva velike boda Dallasu. Starsi su i dalje u problemima i ne igraju dobro, ali Modano je primjer kako se bori i gine za vlastitu momčad.

Anaheim je slavio na gostovanju u Raleighu kod Caroline. Rob Niedermayer postigao je dva pogotka, a Ryan Getzlaf dodao jedan i dva puta asistirao. Odlični vratar Ducksa Jonas Hiller zaustavio je čak 36 udaraca Hurricanesa. Jedini koji ga je uspio svladati bio je Matt Cullen, ali to je bilo sve što su domaćini uspjeli napraviti. Osim Niedermayera i Getzlafa, kod Anaheima se u strijelce upisao i veliki Teemu Selanne koji je stigao već do trinaestog pogotka u sezoni.

Nhl, rezultati, 1.12.2008: NY Rangers – Florida 0:4, Atlanta – St.Louis 2:4, Dallas – Edmonton 4:3, Carolina – Anaheim 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!