Nogomet

Ibanez za primjer

Zoran Zdelar • četvrtak, 27.11.2008.
Ibanez za primjer
Foto: Davor Sajko

U Dinamovoj momčadi večeras je svojom igrom u potpunosti zadovoljio tek Argentinac Ibanez, dok su svi ostali bili najviše tek solidni. Marijan Vlak posebno je bio razočaran nastupom Moralesa te ga je odlučio izvesti još u prvom dijelu utakmice, no ni ulaskom Balabana nije previše dobio...

Tomislav Butina - Gosti u Maksimiru nisu uspjeli previše pucati u okvir Dinamova gola, pa samim time i Butina nije imao nešto previše posla, no u nekoliko je navrata svojom reakcijom ipak ohrabrio svoje suigrače. Kod primljenog pogotka mogao je ipak nešto bolje reagirati s obzirom da udarac nije bio posebno snažan.

Luiz Ibanez - Mladi Dinamov Argentinac iz utakmice u utakmicu oduševljava navijače kluba iz Maksimirske, a tako je nastavio i večeras. Nedvojbeno je Ibanez bio najbolji pojedinac u domaćim redovima. Svojim prodorima, agresivnošću i srčanošću u potpunosti je i ovog puta opravdao povjerenje koje mu je pruženo. Odlično dugom loptom uposlio Mandžukića u prvom poluvremenu.

Mirko Hrgović - Lijevi bek Dinama nije se posebno istaknuo večeras, ali je svoje zadatke ipak obavljao korektno i Spartak se na toj strani nije previše naigrao. Doduše, pitanje je da li je to zasluga agresivnog Ibaneza ili defenzivno orijentiranog Hrgovića. U samoj završnici je s nešto manje od 20 metara vrlo dobro i snažno pucao, no Pletikosa mu je obranio udarac.

Dejan Lovran - U 69 odigranih minuta Lovren je ostavio solidan dojam, a nerijetko je znao otići i na protivničku polovicu travnjaka kako bi pomogao svojoj momčadi u napadima. Obrambene zadatke na desnoj strani je korektno obavio, a Vlak ga je izvadio iz igre kako bi zaigrao još ofenzivnije.

Mihael Mikić - Dinamovi bokovi bili su prilično aktivni večeras, a Mikić je u nekoliko navrata vrlo lijepo razigrao svoje suigrače, koji ipak nisu nijednu loptu uspjeli iskoristiti. Na kraju se ipak uklopio u sivilo s obzirom da je Dinamo poražen, pa nema razloga biti previše zadovoljan svojim učinkom.

Milan Badelj - Mladi veznjak nije se previše istaknuo u dvoboju sa Spartakom. Badelj se trudio i pokušavao, no s obranom ruskog kluba ipak se nije najbolje nosio te također spada među igrače za koje se ne može reći da su zadovoljili. Nekim svojim nastupima ove sezone postavio je letvicu očekivanja prilično visoko, a ovog puta je ona bila očito previsoka.

Mario Mandžukić - Mandžukić je odigrao onako kako smo već naviknuli od njega. Bio je iznimno aktivan, rastrčan, pa čak u određenim dijelovima utakmice i agresivan. U prvom je poluvremenu propustio iskoristiti priliku utakmice nakon sjajnog primanja Ibanezove lopte, no iz teške pozicije pucao je ipak neprecizno. Definitivno se mora odviknuti od rasprave sa sucem, jer to nijednom igraču nije nikad koristilo, a on je ovog puta u više navrata s njime razgovarao i raspravljao.

Ivica Vrdoljak - Defenzivni vezni Dinama ne može biti posebno zadovoljan svojim večerašnjim nastupom nakon što nije ubilježio veći uspjeh u razbijanju protivničkih napada još na polovici igrališta.

Igor Bišćan - Još uvijek čekamo na jednu pravu utakmicu Bišćana u dresu Dinama nakon što ni ovog puta nije pokazao ono što se od njega čeka. Iskusni branič u nekim je situacijama reagirao prilično dobro, no i dalje ne iskazuje vrline lidera, a primanje pogotka pratio je s desetak metara udaljenosti te nije reagirao u toj situaciji. U samoj je završnici dobro pucao prema vratima Spartaka, no Pletikosa je to obranio.

Dino Drpić - Iza Drpića bi bio jedan sasvim solidan nastup da Dinamo nije primio pogodak, odnosno da nije bilo njegove mlake reakcije u toj situaciji. Drpić je bio na nepunih pola metra od igrača koji je zatresao pogodak i nije uspio na pravi način reagirati kako bi mu oduzeo loptu ili ga barem dovoljno omeo prilikom udarca.

Pedro Morales - Ako se pita privremenog Dinamovog trenera Marijana Vlaka, Morales je ovog puta bio najlošiji igrač na travnjaku, a to je potvrdio i njegovim izvođenjem iz igre još u prvom poluvremenu. U 40-ak minuta igre uputio je tri udarca prema vratima Spartaka, no očito nije odigrao onako kako je Vlak od njega očekivao.

Boško Balaban (od 41. minute) – Iskusni napadač zamijenio je Moralesa u prvom poluvremenu, no daleko od toga da je on zadovoljio. Ubilježio je jedan lijep prodor, no s obzirom da je na rubu šesnaesterca zatim izgubio loptu i nije previše vrijedno spomena. Balaban ne može biti zadovoljan svojim nastupom.

Etto (od 69. minute) – Ušao je Etto u igru umjesto Lovrena kako bi na desnoj strani donio nešto više agresivnosti i svojom nešto ofenzivnijom igrom možda nabacio koju loptu napadačima. Jedan od glavnih krivaca za primljeni pogodak s obzirom da je bio najbliži strijelcu i nije reagirao u toj situaciji na pravi način.

Sammira (od 79. minute) – Sammir je zamijenio ozlijeđenog Ibaneza, no u desetak minuta nije pokazao dovoljno za donošenje zaključka o njegovoj igri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!