Zimski sportovi

Islandersi srušili i Canadiense

Krešimir Ferlak • utorak, 25.11.2008.
Islandersi srušili i Canadiense

New York Islandersi su nastavili svoj pobjednički niz nakon povratka iz zaostatka protiv Montreala. Slično su napravili i i igrači Vancouvera protiv Detroita. Nakon par poraza do domaćih pobjeda su stigli Rangersi i Minnesota...

New York Islandersi vratili su se na vrlo neuobičajen način u utakmicu protiv Montreala i na kraju slavili nakon penala. Bio je to susret koji je išao na stranu domaćina, ali na kraju su dva boda uzeli gosti. Richard Park je doveo Islanderse u vodstvo nakon sedam minuta igre, ali Habsi izjednačuju praktički već u sljedećem napadu preko Stevea Begona. Samo par minuta kasnije Josh Gorges dovodi Montreal u vodstvo, a kada je na početku druge zabio još i Maxim Lapierre činilo se da dva boda sigurno ostaju u Kanadi.

Trent Hunter je smanjio rezultat sredinom druge, a izjednačenje stiže pet minuta prije kraja susreta. Montreal je imao pločicu, sudac je označio isključenje za Islanderse i vratar Canadiensa je napustio vrata. Branič Montreala Ryan O'Byrne, čini se, sve to nije primijetio i ne gledajući vratio je pločicu prema svome golu i pogodio praznu mrežu za izjednačenje Islandersa i šok za domaćine. Otišlo se sve do penala gdje je Richard Park postao junak Islandersa i donio dva boda. Ipak, svi su i dalje pričali o nevjerojatnom autogolu, a tako će biti zasigurno još nekoliko dana.

Detroit je nakon pet uzastopnih pobjeda stigao u Vancouver na noge domaćim Canucksima koji su igrali prvu utakmicu bez Roberta Luonga nakon ozljede. Luonga neće biti nekoliko tjedana i to je veliki hendikep za Canuckse, ali jučer to nije predstavljalo problem. Na vrata je stao Curtis Sanford, ostvario 32 obrane i omogućio Canucksima pobjedu u produžetku. Detroit je bolje otvorio susret i poveo preko Mikaela Samuelssona te tako sa minimalnom prednošću završio prvi period.

U nastavku velika pogreška obrane Red Wingsa i izjednačenje Taylora Pyatta. Nakon toga Detroit i dalje dominira, ali Sanford brani odlično. Red Wingsi vraćaju prednost tri minute prije kraja susreta kada sa igračem više zabija Pavel Dacjuk. S obzirom kako je utakmica išla činilo se da će to biti dostatno za pobjedu. Međutim, samo minutu kasnije zabio je Daniel Sedin i iako su udarci na gol bili 34 – 16 za Detroit, ušlo se u produžetke. U dodatnih pet minuta dominacija Vancouvera, izborili su igrača više i tu priliku iskoristili pogotkom Samija Sala. Sanford je u prvoj utakmici dostojno zamijenio Luonga i zaustavio pobjednički niz Detroita.

Nakon nekoliko loših predstava, New York Rangersi su prilično lako i uvjerljivo svladali Phoenix za mir u kući. Coyotesi su ipak poveli preko Envera Lisina, a do kraja prvog perioda izjednačuje Blair Betts. U drugom je zabio Brandon Dubinsky, dok je pobjeda potvrđena sa još dva pogotka u zadnjih dvadeset minuta. Zabili su Daniel Girardi i povratnik u momčad nakon ozljede, Scott Gomez. Treba svakako spomenuti i vrlo dobrog Henrika Lundqvista na vratima sa 35 obrana i odličnu utakmicu Nikolaja Žerdeva koji je upisao tri asistencije.

Washington je u Minnesotu stigao bez Semina, Fedorova i Greena i izgubio treći susret zaredom. Mladi Cal Clutterbuck bio je zvijezda domaćina sa dva pogotka. To su mu bila prva dva pogotka u sezoni. Marek Zidlicky i James Sheppard su još zabili za Wild i Minnesota je ležerno ušla u završnicu. To im se umalo osvetilo jer su Capitalsi zabili tri pogotka u četiri minute. Ali ipak nisu izjednačili. Matt Bradley, Alex Ovečkin i Nicklas Backstrom su bili strijelci, ali bodovi su ipak ostali u Minnesoti.

Philadelphia i Dallas odigrali su odličnu utakmicu u Wachovia Centreu, a bodovi su ipak ostali domaćinima. Mike Knuble je postigao dva pogotka u slavlju Flyersa od 4:3. Teemu Selanne je zabio dva pogotka sa igračem više u pobjedi Anaheima nad Coloradom od 4:1, dok je u slavlju Floride nad Carolinom od 3:2, pogodak i asistenciju upisao Ville Peltonen.

Nhl, rezultati, 24.11.2008: NY Rangers – Phoenix 4:1, Philadelphia – Dallas 4:3, Montreal – NY Islanders 3:4 (SO), Florida – Carolina 3:2, Minnesota – Washington 4:3, Vancouver – Detroit 3:2 (OT), Anaheim – Colorado 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!