Zimski sportovi

Rangersi zaustavili Bruinse

Krešimir Ferlak • nedjelja, 16.11.2008.
Rangersi zaustavili Bruinse

Niz od pet uzastopnih pobjeda Bruinsa, zaustavljen je nakon penala u Madison Square Gardenu. Dallas je pak u Phoenixu prekinuo niz poraza, dok su najljepšu utakmicu večeri odigrali New Jersey i Washington.

Boston je u odličnoj formi i odličnom raspoloženju stigao u goste Rangersima. Domaćini još uvijek drže prvo mjesto u konferenciji i željeli su to i dokazati. Utakmica je počela prilično mirno sa blagom dominacijom Rangersa, ali se krajem perioda stvari počinju lagano mijenjati i Boston je zagospodario ledom. Golova u prvih dvadeset minuta ipak nije bilo. U drugom periodu slična slika kao i pred kraj prvog i Boston ubrzo stiže u vodstvo. Nakon jedne lijepe akcije, mrežu Rangersa je pogodio kapetan Bostona, Zdeno Chara i Bruinsi vode. Samo par minuta kasnije Dennis Wideman koristi neopreznost obrane Rangersa i povisuje na 2:0.

U posljednjih dvadeset minuta domaćini ipak ulaze mnogo odlučnije i to im se isplatilo. Polovicom perioda Nigel Dawes je smanjio prednost Bruinsa, a za izjednačenje se čekalo sve do posljednje minute susreta kada je zabio Markus Naslund. Bruinsi su tako prokockali dva pogotka prednosti i otišlo se u produžetke. Pogodaka nije bilo i odgovor su dali penali. Rangersi su ipak bili spretniji i sretniji i pogotkom Chrisa Drurya stigli do pobjede. Odlična utakmica, dvije ponajbolje momčadi Istočne konferencije u ovom trenutku.

U petak su u Washingtonu domaći Capitalsi sa 3:1 svladali Rangerse, a u subotu smo vidjeli uzvrat na ledu New Jerseya. Bila je to odlična utakmica sa čak deset pogodaka, produžetkom i penalima. Zagrijavanje nije trajalo dugo, već u drugoj minuti utakmice, David Clarkson je pogodio za vodstvo Devilsa. Ubrzo zatim Capitalsi koriste priliku sa igračem više i preko Thomasa Flesichmanna rezultat je izjednačen. Do kraja perioda zabio je još Alex Ovečkin i Washington je opet poveo. U drugom periodu Devilsi ponovno zabijaju u prvoj minuti preko Jamiea Langenbrunnera i rezultat je ponovno izjednačen.

Drugi preokret na utakmici dogodio se ubrzo nakon toga kada je Patrik Elias vratio prednost Devilsima. Viktor Kozlov je ipak do kraja druge izjednačio rezultat. U trećem periodu vidjeli smo po dva pogotka na svakoj strani. Za Devilse su zabili Brian Gionta i ponovno Elias, dok su se kod Capitalsa u strijelce upisali Nicklas Backstrom i Ovečkin, drugi puta u večeri. Otišlo se skroz do penala gdje je jedini zabio Zach Parise za slavlje Devilsa. Inače, valja spomenuti da je Aleksandar Semin, do jučer najbolji strijelac lige zbog ozljede propustio utakmicu, te da je Backstrom uz pogodak imao čak četiri asistencije.

Dallas je daleko od prave forme, ali su uz veliku borbu stigli do pobjede u Phoenixu i možda najavili bolje dane. Loui Eriksson je bio junak Starsa sa dva postignuta pogotka, dok je tri asistencije upisao Mike Ribeiro. Još jedan pogodak je upisao Mark Parrish. Steven Reinprecht i Kevin Porter zabili su za Phoenix, ali to nije bilo dostatno, bodovi su otišli u Dallas. Nakon utakmice, Mike Modano je napokon bio zadovoljan. ˝To je ona igra, na kojoj možemo graditi samopouzdanje. Uvijek smo bili poznati po dobroj obrani, a kada tako igramo, onda nas je teško pobijediti˝, izjavio je Modano nakon utakmice.

Evgeni Malkin i Jordan Staal bili su glavni igrači Pittsburgha u domaćoj pobjedi nad Buffalom. Sabresi su dva puta vodili, golovima Pominvillea i Vaneka, ali Penguinsi su postigli četiri pogotka u trećem i uvjerljivo slavili. Malkin je postigao prvi pogodak na utakmici za Pittsburgh, a kasnije je još asistirao za tri. Jordan Staal je pak postigao dva pogotka u trećem periodu, kada se utakmica lomila. Uz njih dvojicu, Alex Goligoski i Ruslan Fedotenko su još zabili u novoj pobjedi sve boljih Penguinsa.

Vancouver je kod kuće sa 4:2 svladao Toronto, a Pavol Demitra je nakon povratka od ozljede upisao tri asistencije. Montreal je izgubio kod kuće od Philadelphije, pobjednički gol djelo je Jeffa Cartera. Colorado je nakon penala svladao Edmonton, a zabio je Darcy Tucker. U pobjedi Minnesote protiv Columbusa, ključni penal je zabio Marek Zidlicky. Islandersi su kod kuće svladali Ottawu, dok su Nashville Predatorsi bili uspješni gosti kod Los Angeles Kingsa.

Nhl, rezultati, 15.11.2008: Vancouver – Toronto 4:2, Montreal – Philadelphia 1:2, New Jersey – Washington 6:5 (SO), NY Islanders – Ottawa 3:2, NY Rangers – Boston 3:2 (SO), Pittsburgh – Buffalo 5:2, Minnesota – Columbus 3:2 (SO), Phoenix – Dallas 2:3, Edmonton – Colorado 2:3 (SO), Los Angeles – Nashville 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!