Zimski sportovi

Jacketsi "poharali" Buffalo

Ante Jukić • subota, 15.11.2008.
Jacketsi "poharali" Buffalo

U četiri, od šest noćas odigranih utakmica NHL-a, slavili su gosti. Najdojmljiviju partiju pružili su Columbus Blue Jacketsi, koji su s ogromnih 6:1 demolirali Sabrese na njihovom ledu...

Uspješni su bili floridski dani za Detroit Red Wingse. Nakon teško izborene pobjede u Tampi noć prije, aktualni su prvaci sinoć "uzeli mjeru" i drugoj momčad iz najsunčanije američke savezne države, Florida Panthersima. Ukupno osmu pobjedu na "strani" u tekućoj sezoni, najuspješnijoj gostujućoj momčadi lige donio je Johan Franzen, koji je pogodio za 3:2 u petoj minuti posljednje trećine.

Prije toga, Panthersi su golovima Zednika i Weissa uspjeli "neutralizirati" dvostrukog strijelca Mariana Hossu, čiji je drugi pogodak na utakmici osigurao Red Wingsima ugodnih 2:0 početkom druge trećine. Iako su prvaci ove sezone znali ispuštati i puno veću prednost (tri gola protiv Penguinsa u posljednjoj trećini), Franzen i "društvo" ovog puta nisu si dozvolili istu pogrešku. Red Wingsi su sinoćnjim slavljem prekinuli niz od dvije uzastopne pobjede domaćih Panthersa. a zanimljiv je podatak da Ty Conklin, koji je u ovoj utakmici branio gol gostiju, još nikad u karijeri nije doživio poraz od Panthersa. Bila mu je ovo, naime, šesta pobjeda u isto toliko utakmica protiv momčadi s Floride.

Za najuvjerljiviju pobjedu večeri pobrinuli su se Columbus Blue Jacketsi, koji su s ogromnih 6:1 "pomeli" Sabrese u njihovoj dvorani. Ovom "šesticom" Jacketsi su izjednačili najuvjerljiviju pobjedu u klupskoj povijesti, onu iz 2006. godine, kada su identičnim rezultatom nadvisili Pittsburgh Penguinse.

Utakmica u Buffalu riješena je zapravo već u prvoj trećini. Zahvaljujući golovima Umbergera, Pece i Brassarda gosti na prvi odmor odlaze s velikih 3:0, kojih je u petoj minuti druge trećine još malo "podebljao" Malhotra. Naznake eventualnog povratka Sabresa u susret pogotkom za 4:1 donio je Jason Pominville, no bilo je to sve što su domaćini noćas uspjeli napraviti, budući da smo u posljednjoj trećini vidjeli još dva pogotka raspucanih Jacketsa. Na 5:1 svojim je drugim pogotkom večeri povisio R.J. Umberger, da bi konačan rezultat postavio najbolji igrač momčadi iz Columbusa, Rick Nash. Dobri su ovo, nema sumnje, dani za Blue Jacketse, kojima je to četvrta pobjeda u posljednjih pet susreta.

U vrlo dobru večer za goste identičnim su se 4:3 pobjedama uklopili St. Louis Bluesi i Nashville Predatorsi, a obje su momčadi do dva boda došle zahvaljujući golovima u produžetku. Junak Bluesa u Chicagu bio je Andy McDonald, dok je Predatorsima slavlje u Anaheimu osigurao Dan Hamhuis.

Čast domaćina u noćašnjim utakmicama spasili su Capitalsi i Thrashersi. Momčad iz glavnog grada SAD-a rezultatom 3:1 svladala je goste iz New Jerseya, a pobjedu domaćina potvrdio je Alex Ovečkin, koji je 20 sekundi prije kraja pogodio praznu mrežu Devilsa u trenucima dok su gosti pokušavali uhvatiti izjednačenje. Bio je to Ovečkinov peti pogodak sezone, a vrijedi spomenuti da je trenutno najbolji igrač Capitalsa, Alex Semin, zbog ozljede napustio led prije isteka 60. minute. Ipak, prve informacije govore kako bi najefikasniji igrač lige već u sljedećoj utakmici trebao zauzeti svoje mjesto u momčadi.

3:2 slavljem protiv Hurricanesa, Thrashersi su izjednačili klupski rekord u broju uzastopnih pobjeda. Igračima Atlante ovo je bila peta u nizu, čime su gotovo u potpunosti anulirali očajan start sezone. Prije ove pobjedničke serije Thrashersi su, naime, ubilježili šest vezanih poraza.

NHL, rezultati, 14.11.2008: Florida - Detroit 2:3, Buffalo - Columbus 1:6, Washington - New Jersey 3:1, Atlanta - Carolina 3:2, Chicago - St. Louis 3:4 (OT), Anaheim - Nashville 3:4 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!