Zimski sportovi

Boston dočekao osvetu

Krešimir Ferlak • petak, 14.11.2008.
Boston dočekao osvetu
Foto: EPA

Od osam utakmica koje su bile na rasporedu u četvrtak, posebnu pozornost, kao i inače, je privukao dvoboj između Bostona i Montreala. Bruinsi su slavili, a gledatelji su uživali i u ostalim utakmicama, posebno u Pittsburghu i Tampi...

Boston i Montreal su ljuti rivali od kada se igra Nhl. U posljednje dvije godine ti dvoboji su ipak bili jednosmjerna ulica. Montreal je dominirao i pobjeđivao, bilo da igralo u Montrealu ili Bostonu. Jučer su Bruinsi u svom prepunom Banknorth Gardenu dočekali osvetu. Boston je dominirao od doslovno prve pa do posljednje minute i pobijedio sa visokih 6:1. Ovom pobjedom Boston je pomalo iznenađujuće preuzeo vrh divizije, ali s obzirom na to kako momčad Claudea Juliena igra u zadnje vrijeme, možemo reći da je to više nego zasluženo.

Seriju golova otvorio je Shawn Thornton koji koristi zbunjenost obrane Canadiensa, a pred kraj perioda još dva pogotka za domaće. Stephane Yelle i Marco Sturm su zabili i Bruinsi su već nakon prvog perioda imali veliku prednost. Početkom drugog Sturm sa igračem više postiže svoj drugi pogodak, a kakvu takvu nadu Montrealu vraća Saku Koivu. Pravog povratka ipak nije bilo i u trećem periodu Boston postiže još dva pogotka za konačnih 6:1. Yelle je zabio svoj drugi pogodak, a veliku večer Bruinsa i poniženje Canadiensa zaključio je Milan Lucic i postavio konačan rezultat.

Pittsburgh je dočekao Philadelphiu i uvjerljivo otvorio susret. Matt Cooke je postigao svoj prvi pogodak u dresu Penguinsa i doveo svoju momčad u vodstvo. Početkom drugog perioda još dva pogotka za domaće. Evgeni Malkin i Sydney Crosby potvrdili su svoju dobru formu i svaki postigli po pogodak za sad već uvjerljivo vodstvo Pingvina. Međutim, nakon toga događa se preokret. Flyersi se bude iz zimskog sna i utakmica ubrzo mijenja smjer i postaje itekako zanimljiva.

Jeff Carter je prvo smanjio rezultat, a tada na scenu stupa Simon Gagne. Gagne je u roku od pet minuta postigao dva pogotka i to oba kad su Flyersi imali igrača manje na ledu! To izjednačenje je šokiralo Penguinse pa je do kraja perioda Philadelphia i povela golom Joffreya Lupula. U trećem se domaćini ipak sabiru i pritišću, a Crosby je donio izjednačenje dvije i pol minute prije kraja. Otišlo se sve do penala gdje je trebalo jedanaest izvođača da padne gol. Zabio je Alex Goligoski i donio pobjedu Pittsburghu.

Detroit je nakon šokantnog poraza od Pittsburgha stigao u Tampu i vidjelo se da su Red Wingsi prvi period utakmice odigrali pod dojmom poraza od Penguinsa. Tampa nije nešto posebno dominirala, ali su zabijali. Neuništivi Mark Recchi doveo je Tampu u vodstvo, a do kraja tog perioda Jussi Jokinen je pogodio sa igračem više i donio lijepu prednost domaćinima nakon prvih dvadeset minuta. Od tada ipak počinje dominacija Red Wingsa koji su do kraja utakmice uputili čak 32 udarca, a domaćini samo 12.

Pavel Dacjuk je smanjio početkom drugog perioda, a preokret stiže u trećem. Henrik Zetterberg i Mikael Samuelsson su zabili u razmaku od minute i pol i Detroit je poveo. Johan Franzen je nastavio odličnu formu i povisio na 4:2 sredinom perioda. Taj pogodak se pokazao pobjedničkim jer je Tampa pred kraj smanjila preko Matta Pettingera i postavila konačnih 4:3. Nicklas Lidstrom upisao je jednu asistenciju i stigao do 950 poena u karijeri i postao tek deveti branič u povijesti kome je to uspjelo.

San Jose se nakon dva poraza vratio pobjedničkim navikama. Sharksi su u svom Shark Tanku potopili Calgary sa 6:1. Milan Michalek i Joe Pavelski postigli su po dva pogotka. Minnesota je svladala Phoenix, a dva pogotka postigao je odlični branič Marek Zidlicky. Islandersi su slavili u Ottawi, kao i Toronto u Edmontonu, dok se kriza Dallasa nastavlja. Kod kuće su sa 3:2 izgubili od divizijskog rivala Los Angelesa.

Nhl, rezultati, 13.11.2008: Boston – Montreal 6:1, Pittsburgh – Philadelphia 5:4 (SO), Ottawa – NY Islanders 1:3, Tampa Bay – Detroit 3:4, Minnesota – Phoenix 4:0, Dallas – Los Angeles 2:3, Edmonton – Toronto 2:5, San Jose – Calgary 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!