Zimski sportovi

Sharksi pali u Phoenixu

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 10.11.2008.
Sharksi pali u Phoenixu
Foto: EPA

Jučer smo komentirali i pisali o nezaustavljivim Sharksima, ali samo dan kasnije demantirali su nas Phoenix Coyotesi. Anaheim je pao od Floride u režiji Davida Bootha, dok su Chicago Blackhawksi ugasili vatru u momčadi Calgarya...

San Jose je u Phoenixu morao potpisati treći poraz u sezoni. Iako su Sharksi odlično otvorili utakmicu i vodili, Coyotesi su fantastičnom i fanatičnom igrom uspjeli preokrenuti utakmicu i stići do velike pobjede. Igrač više bio je ključan za golove Sharksa. Prvo je nakon četiri minute igre zabio odlični branič Dan Boyle, a ubrzo zatim je i Ryane Clowe pogodio i Sharksi su imali lijepu prednost već nakon desetak minuta igre. Međutim,tada se budi momčad Wayne Gretzkog i već do kraja perioda Phoenix je izjednačio rezultat.

Prvi pogodak u Nhl karijeri postigao je mladi Rus Viktor Tikhonov, a samo tridesetak sekundi kasnije utakmicu u egal vraća Olli Jokinen. Nakon toga golova nije bilo do početka drugog perioda kada je proradio powerplay Phoenixa. Jokinen je asistirao, a zabio je Peter Mueller. Sharksi su naravno, dali sve u napad da stignu do izjednačenja, ali bez uspjeha, Jokinen je još jednom pogodio pred kraj utakmice za 4:2 i pobjedu Phoenixa.˝Pokazali smo da imamo karakter. Jako smo htjeli ovu pobjedu i uspjeli smo˝, izjavio je nakon susreta mladi napadač Phoenixa i strijelac trećeg pogotka Peter Mueller.

Slično kao i Phoenix, i Florida Panthersi su pokazali karakter i slavili u Honda Centreu u Anaheimu. Prva dva perioda su igrali odlično i stvorili prednost, a u trećem se oslonili na odličnog Craiga Andersona na golu i slavili sa 3:1. Anaheim je poveo preko odličnog Coreya Perrya već u drugoj minuti utakmice, ali vrlo brzo izjednačuje mladi David Booth. Isti igrač je zabio i dvije minute nakon svog prvog pogotka za vodstvo Panthersa, a odličnu večer hat-trickom je zaključio krajem drugog perioda i postavio konačnih 3:1. Velika noć za Floridu i sve boljeg Bootha, dok su Ducksi nakon pobjedničkog niza izgubili drugu zaredom iako su uputili čak 45 udaraca na gol Floride.

Chicago nastavlja dominaciju na domaćem ledu. Flamesima bi bilo bolje da nisu ni doputovali u Chicago jer su kući otišli sa punom mrežom golova. Martin Havlat je otvorio nakon polovice drugog dijela, a do kraja perioda je još zabio Aaron Johnson. Patrick Kane je povisio na 3:0, a zatim je smanjio Dustin Boyd. To je bilo sve što su napravili gosti iz Kanade, jer do kraja su još zabili Toews, Versteeg i Brouwer. Havlat i Kane su uz pogodak upisali još i po dvije asistencije i bili prve zvijezde utakmice. Chicago igra sve bolje, što se ne može reći za momčad Calgarya koja je ušla u niz poraza.

Atlanta je nastavili svoj pobjednički niz na gostovanju u Carolini. Slavili su 5:2, a dva pogotka je postigao iskusni veteran Marty Reasoner. Ilja Kovalčuk upisao je pogodak i asistenciju. New Jersey se nakon poraza u Detroitu vratio kući, ali nisu ništa bolje prošli. Edmonton je slavio sa 2:1. Sheldon Souray i Ales Hemsky su postigli pogotke za Oilerse dok je počasni gol za Devilse postigao njihov najbolji strijelac Zach Parise, ali nije ih uspio spasiti od poraza.

Nhl, rezultati, 9.11.2008: Carolina – Atlanta 2:5, Chicago – Calgary 6:1, New Jersey – Edmonton 1:2, Anaheim – Florida 1:3, Phoenix – San Jose 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!