Zimski sportovi

Domaćini dominirali u noći punoj golova

Krešimir Ferlak • petak, 07.11.2008.
Domaćini dominirali u noći punoj golova
Foto: EPA

Nakon malog zatišja u utorak i srijedu, četvrtak je bio radni dan za većinu Nhl momčadi. Odigrano je 11 utakmica, a samo jedan gost je bio uspješan, sve ostale pobjede su uzeli domaćini.

Pittsburgh i Edmonton odigrali su odlični utakmicu u Mellon Areni. Isprva se činilo da će Penguinsi lagano slaviti, a na kraju su jedva uspjeli sačuvati pobjedu. Od samog početka dominacija Pittsburgha, a u vodstvo ih je doveo Miroslav Satan krasnim pogotkom nakon što je pločicu između nogu ugurao u gol. Do kraja perioda zbio je još Max Talbot za dva razlike Penguinsa. U nastavku Pittsburgh postiže još tri pogotka. Satan je povećao na 3:0, a nakon toga je dva pogotka zabio Petr Sykora. Slovačko-češka kombinacija je tako donijela veliko vodstvo domaćinima, a treba spomenuti da je tri asistencije upisao Evgeni Malkin.

Edmonton je izgledao potpuno izgubljeno i činilo se da im se sprema prava katastrofa. Fernando Pisani je smanjio krajem drugog perioda i čini se da je taj pogodak dao krila Oilersima. Naime, u samo tri minute zadnje trećine golove su zabili Tom Gilbert i Ales Hemsky i smanjili na 5:3. Nakon toga Oilersi ulaze u probleme sa isključenjima, dali su Pittsburghu čak dvije minute dva igrača više, međutim Penguinsi to ne koriste, dapače, Edmonton postiže pogodak preko Sheldona Souraya i dolazi na jedan razlike. Oilersi ipak nisu imali snage za potpuni preokret pa je ostalo 5:4, ali pokazali su karakter i veliku želju. Bodovi, ipak, ostaju u Pittsburghu.

Slična utakmica odigrana je u Calgaryu, ali sa još više golova i uzbuđenja. Domaći Flamesi ugostili su Nashville Predatorse i već u prvom periodu htjeli su pokazati tko je gazda. To su i učinili. Craig Conroy je zabio dva, a po jedan su dodali Cory Sarich i Rene Bourque ze velikih 4:0 nakon prve trećine. U nastavku je kapetan Flamesa Jarome Iginla povisio rezultat, a tada se bude i gosti iz Nashvillea. Prvo je zabio Martin Erat, a nakon njega su se u strijelce upisali Jason Arnott i Shea Weber i Predatorsi su se vratili u igru.

Calgary nakon toga ponovno pojačava gas i golovima Daymonda Langkowa sredinom drugog perioda i Jaromea Iginle početkom treće odlaze na velikih 7:3. Predatorsi ubrzo smanjuju preko Davida Legwanda, a do kraja postižu još dva pogotka, ali isto kao i Edmonton, do izjednačenja nisu stigli. Prvo je Vernon Fiddler zabio iz penala, a odlični mladi branič Shea Weber svojim drugim pogotkom večeri i već sedmim u sezoni postavlja konačnih 7:6. Calgary se tako vratio pobjedama, ali vjerojatno nisu očekivali da će Predatorsi tako skupo prodati kožu i da će trebati čak sedam pogodaka za pobjedu.

New York Rangersi su nakon dva poraza ponovno slavili. Tampa je gostovala u Madison Square Gardenu i iako su bili do sredine trećeg perioda u utakmici, Rangersi pobjeđuju sa 5:2. Junak Rangersa bio je njihov kapetan Chris Drury koji je postigao hat-trick. Iako je imao loš start u sezonu, Drury igra sve bolje, a to je najbolje pokazao protiv Tampe. Za Rangerse su još zabili Ryan Callahan i Marc Staal. Kod Tampe su se u strijelce upisali Martin St.Louis i Ryan Malone. Rangersi se tako vračaju pobjedama, a Boltsi su nakon nekoliko dobrih utakmica sada izgubili dva susreta u dva dana.

Alex Ovečkin i dalje ne zabija, ali zato je jučer tri puta asistirao i bio jedan od najboljih u pobjedi Washingtona nad Carolinom 3:2. Kažem jedan od najboljih jer je junak Capitalsa ponovno bio Aleksandar Semin. Carolina je povela preko Scotta Walkera, a izjednačio je Sergej Fedorov. Hurricanesi su ponovno u vodstvu nakon što zabija Tuomo Ruutu, ali tada na scenu stupa Semin. Prvo je tri minute prije kraja izjednačio rezultat, a pobjedu je osigurao pogotkom jedanaest sekundi prije kraja utakmice. Ovečkin je upisao asistencije za oba pogotka.

Boston je sa 5:2 bio bolji od Toronta, a prvi hat-trick karijere je upisao mladi napadač Bostona Blake Wheeler. St.Louis je stalno vodio u San Joseu, a na kraju su izgubili na penale. Junak Sharksa je bio Ryan Clowe koji je postigao dva pogotka, a zabio je i odlučujući penal. Uspješni domaćini još su bili Atlanta, Ottawa, Los Angeles i Vancouver dok je jedini domaći poraz doživio Colorado. Bodove iz Denvera pobjedom 3:1 odnijela je Minnesota.

Nhl, rezultati, 6.11.2008: Boston – Toronto 5:2, NY Rangers – Tampa Bay 5:2, Atlanta – NY Islanders 4:3, Washington – Carolina 3:2, Pittsburgh – Edmonton 5:4, Ottawa – Philadelphia 4:1, Colorado – Minnesota 1:3, Calgary – Nashville 7:6, Vancouver – Phoenix 1:0, Los Angeles – Florida 3:2, San Jose – St.Louis 5:4 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!