Zimski sportovi

Oilersi prizemljili Flyerse

Ante Jukić • ponedjeljak, 03.11.2008.
Oilersi prizemljili Flyerse
Foto: EPA

Zahvaljujući ponajprije dvostrukom strijelcu Alesu Hemskyju Oilersi su noćas stigli do vrlo vrijedne pobjede u Philadelphiji. Uspješni gosti bili su i San Jose Sharksi, koji su odnijeli pobjedu iz Denvera...

Prekinut je niz od četiri uzastopne pobjede Philadelphia Flyersa. Igrače Johna Stevensa sinoć su zaustavili Edmonton Oilersi, kojima je to, pak, bila druga vezana pobjeda nakon serije od pet poraza. Najzaslužniji za pobjedu kanadske momčadi svakako je bio Ales Hemsky, koji konačno prekinuo niz od 19 utakmica bez gola, započet još prošle sezone.

Nakon što su sredinom prve trećine Cole i Knuble po jednom upisali svaku momčad na semafor, Hemsky postiže dva uzastopna gola i donosi 3:1 prednost Oilersima. Na 3:2 u devetoj minuti druge trećine smanjuje Brandon Coburn, da bi u roku od samo nekoliko minuta, pogocima Souraya i Pennera Oilersi pobjegli na velikih 5:2. Iako su Carter (19. minuta druge trećine) i Gagne (1. treće) vrlo brzo vratili Flyerse u život, pogodaka do kraja utakmice nije bilo. Inače, bilo je ovo treće uzastopno gostovanje momčadi iz Edmontona, od sedam koliko ih očekuje u ovom nizu.

Kod kuće ili na strani, i nije baš previše bitno za San Jose Sharkse. Momčad iz Kalifornije ove sezone pobjeđuje "manje-više" gdje stigne, a najnovije slavlje stiglo je noćas u Denveru protiv Colorada.

Gosti su sjajno otvorili utakmicu. Zahvaljujući golovima Michaleka i Setoguchiija Sharksi već u 10. minuti imaju prednost od dva pogotka, koju je do isteka prvih 20 minuta igre ipak uspio "prepoloviti" Jordan Leopold. Svojim drugim pogotkom na utakmicu Sharksima dva gola prednosti u 14. minuti druge trećine još jednom donosi Setoguchi, što je bio i rezultat s kojom se ušlo u posljednji period.

A u njemu - vatromet. Odmah na startu Milan Hejduk smanjuje na 2:3, da bi samo par minuta poslije gostima ugodnih +2 vratio Michalek. No, Avs'i se nemaju namjeru predati. Šest je minuta do kraja, strijelac John-Michael Liles, a utakmica ponovno postaje otvorena. Ipak, preokreta nije bilo, budući da je u pretposljednjoj minuti za konačnih 5:3 pogodio Ryane Clowe. Bila je ovo četvrta gostujuća i ukupno jubilarna deseta ovosezonska pobjeda za Sharkse, dok je Colorado ponovno upao u negativnu seriju. Momčadi iz Denvera je ovo, naime, treći uzastopni poraz, nakon što su prije toga pobijedili pet puta zaredom.

U preostale četiri utakmice noćašnjeg programa samo jedna gostujuća pobjeda. Uspjelo je to, kome drugom nego aktualnim prvacima, Detroit Red Wingsima, koji su odnijeli dva boda s uvijek teškog gostovanja u Vancouveru. U 3:2 pobjedu Red Wingsa pogotke su ugradili Samuelsson, Rafalski i Zetterberg, dok su strijelci za Canuckse bili Henrik Sedin i Wellwood.

Domaće pobjede ubilježili su Anaheim protiv Calgaryja, Atlanta (dvostruki strijelac Ilja Kovalčuk) u susretu s Floridom, te Carolina kontra Maple Leafsa, koji se ipak nisu uspjeli oporaviti nakon velikog preokreta i pobjede nad NY Rangersima noć ranije.

NHL, rezultati, 02.11.2008: Philadelphia - Edmonton 4:5, Carolina - Toronto 6:4, Atlanta - Florida 5:3, Anaheim - Calgary 3:2, Colorado - San Jose 3:5, Vancouver - Detroit 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!