Zimski sportovi

Golijade u Anaheimu i New Jerseyu

Krešimir Ferlak • četvrtak, 30.10.2008.
Golijade u Anaheimu i New Jerseyu

Dallas je odličnom igrom svladao Minnesotu i nanio im prvi poraz nakon regularnog dijela utakmice. U druga dva dvoboja vidjeli smo prave drame, a na kraju je Anaheim svladao Detroit, a Toronto New Jersey.

Minnesota je došla u Dallas kao jedina momčad u ligi koja nije doživjela poraz nakon 60 minuta igre. Izgubili su, istina, od Buffala, ali to je bilo nakon produžetaka i penala. Dvoboj u Dallasu, za goste iz Minnesote počeo je jako loše. Već nakon trinaest sekundi susreta jedna pogreška u obrani Minnesote koju koristi kapetan Starsa Brendan Morrow i domaćini su poveli. Pogodak je šokirao goste i Dallas je dominirao i u sljedećih nekoliko minuta, ali nakon jednog isključenja, Wild koristi priliku sa igračem više i pogotkom Marc-Andre Bergerona izjednačuje rezultat.

Međutim, i nakon tog pogotka Dallas je izgledao bolje na terenu i bilo je samo pitanje vremena kada će kapitalizirati tu svoju nadmoć. Nije trebalo dugo čekati te su golovima Stevea Otta i Brada Richardsa igrači Dallasa sa dva pogotka prednosti otišli na prvi odmor. U drugom perioda slična slika, Dallas dominira i povisuje prednost golom Matta Niskanena. Utakmica se tada malo primirila, domaćini su uspješno anulirali pokušaje gostiju, a da poraz izgleda podnošljivije pobrinuo se Andrew Brunette koji je u trećem periodu smanjio na 4:2 i tako postavio konačan rezultat.

U Anaheimu su se sastala zadnja dva osvajača Stanley Cupa i odigrali vrhunski susret. Nakon mnogo borbe i golova, Ducksi su u produžetku svladali aktualne prvake iz Detroita. Detroit je prvi stigao do pogotka. Igrač više za Red Wingse i lijepi gol Pavela Datsyuka. Anaheimu je za izjednačenje trebalo samo tri minute. Sada su Ducksi imali čak dva igrača više u polju i Teemu Selanne izjednačuje rezultat. Do kraja prvog perioda golova više nije bilo. U nastavku ponovno vodi Detroit i opet je strijelac Datsyuk. Henrik Zetterberg je povisio na dva razlike pred kraj perioda, ali Selanne je vratio Duckse u život u zadnjoj minuti drugog dijela utakmice.

U treći period Ducksi ulaze bolje i ponovno na scenu stupa Teemu Selanne. Postigao je prvi hat-trick sezone i tako izjednačio rezultat. Uzbuđenjima tu ni blizu nije bio kraj. Brandon Sutherby je sredinom perioda doveo prvi puta na utakmici Anaheim u vodstvo, ali Detroit je opet pokazao karakteristike pravih prvaka, koji se nikad ne predaju. Zetterberg je minutu i pol prije kraja postigao drugi pogodak na utakmici i Detroitu donio produžetak. U produžetku ipak slavlje za domaće. Zabio je Francois Beauchemin te donio i drugi bod za Anaheim. Odličan susret u kojemu su obje ekipe pokazale da se s pravom smatraju favoritima u borbi za sami vrh.

Odličan susret u Newarku odigrali su domaći Devilsi i Toronto. U prvom periodu gosti su dominirali, a domaćini zabijali. U strijelce su se upisali David Clarkson i Dainius Zubrus te tako donijeli lijepu prednost New Jerseyu nakon prvih 20 minuta. U drugom periodu su zabijali svi! Toronto je napravio veliki preokret i sa dva pogotka Matta Stajana i jednim Alexa Steena već nakon osam minuta trećine su preokrenuli rezultat. Samo dvije minute kasnije kapetan domaćih, Jamie Langenbrunner donosi izjednačenje. Do kraja drugog perioda Devilsi vračaju prednost golom Colina Whitea i sa 4:3 završavaju drugu trećinu.

U trećem dijelu uzbuđenja su se nastavila. U razmaku od samo 70 sekundi Toronto je ponovno bio u vodstvu. Jamal Mayers je prvo izjednačio, a zatim je Alexei Ponikarovsky donio novo vodstvo za Maple Leafse. Niti tu nije bio kraj. Sada je Devilsima trebala samo minuta da se vrate u susret i izjednače preko Zacha Parisea. Rezultat je bio 5:5 i tako se otišlo u produžetke. Golova, začudo, nije bilo i krenulo se u izvođenje penala. Nakon četiri serije slavili su gosti iz Toronta, a krasan pobjedonosni penal zabio je Nicklas Hagman za veliko slavlje Kanađana.

Nhl, rezultati, 29.10.2008: New Jersey – Toronto 5:6 (SO), Dallas – Minnesota 4:2, Anaheim – Detroit 5:4 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!