Zimski sportovi

Sharksima golijada u Philadelphiji

Ante Jukić • četvrtak, 23.10.2008.
Sharksima golijada u Philadelphiji
Foto: EPA

Ni nakon odigranih šest utakmica nove NHL sezone Philadelphia Flyersi ne znaju za pobjedu. Bodove su iz Pennsylvanije odnijeli San Jose Sharksi, a uspješni su noćas bili i Red Wingsi, Panthersi, Devilsi te Blackhawksi, koji su nanijeli prvi poraz Oilersima iz Edmontona...

Jeremy Roenick nije imao milosti. Bivša zvijezda Flyersa, a trenutno u dresu San Josea, u svom vjerojatno posljednjem nastupu u Philadelphiji zabio je odlučujući gol za Sharkse u raspucavanju, nanijevši tako šesti uzastopni poraz domaćoj momčadi na otvaranju sezone.

Bila je to, inače, potpuno netipična utakmica za ova dva protivnika. Golovi su padali kao na tekućoj vrpci, tako da je već na kraju prve trećine bilo 4:3 za Sharkse. Početkom posljednjeg perioda gosti su imali 6:4, ali su Flyersi ipak uspjeli zadržati "glavu iznad vode", a zatim i izgubiti nakon kaznenih udaraca već opisanim pogotkom Roenicka. Dva gola za pobjedničku momčad postigao je Patrick Marleau (koji je tome dodao i dvije asistencije), dok je na drugoj strani dvostruki strijelac bio Joffrey Lupul.

"Philadelphia mi zaista mnogo znači. U ovoj dvorani ostavio sam toliko lijepih uspomena", ganut je nakon utakmice bio Jeremy Roenick, kojeg je domaća publika ispratila ovacijama.

Red Wingsi su imali još jednu uspješnu večer u "uredu". Aktualni prvaci su pobijedili su u St. Louisu, čime su nastavili pobjednički niz na gostovanjima ove sezone, buduću da im je ovo bila treća uzastopna pobjeda. Na brojci od isto toliko domaćih pobjeda ostali su, pak, St. Louis Bluesi, kojima je ovo bio prvi poraz na domaćem ledu.

Gosti su do vodstva došli sredinom prve trećine, pogotkom Henrika Zetterberga, a za velikih 3:0 u drugom su periodu pogodili Holmstrom i Lidstrom. Činilo se tada da Bluesi ne mogu ozbiljnije ugroziti Babcockov stroj, no nadu domaćinima prije ulaska u posljednju trećinu vratio je Keith Tkachuk. Deset minuta prije kraja na samo gol zaostatka svoju momčad dovodi Brad Boyes, da bi četiri minute poslije utakmicu konačno prelomio Johan Franzen. Konačnih 4:3 u pretposljednjoj minuti postavlja T.J. Oshie.

"Prilično smo dobri na gostovanjima. Da bi bili ozbiljan kandidat za naslov, morate jednako dobro igrati kod kuće i na strani", zadovoljno je nakon utakmice ustvrdio trener Red Wingsa, Mike Babcock.

Nakon što su prije dvije večeri bodove odnijeli iz New Yorka, Starsi u obližnjem Newarku nisu imali ni najmanje šanse. Goste su s ogromnih 5:0 ispratili Devilsi, a ponovno je to bila velika večer Martina Brodeura, koji je došao do svog 98. shutouta u karijeri.

Mrežu Martyja Turca u prvoj je trećini načeo Jamie Langenbrunner, dva je pogotka u drugoj dodao John Madden, da bi priču u posljednjem periodu zaključili Parise i Clarkson. Ipak, usprkos dvostrukom strijelcu Maddenu, prvo je ime Devilsa ponovno bio Martin Brodeur. Kanadski vratar noćas je imao poseban motiv za dokazivanje, budući da se s druge strane nalazio Sean Avery, s kojim Brodeur vuče "repove" još iz prošle sezone, kada je Avery bio član Rangersa. "Kad je isključivo fokusiran na hokej, Sean je odličan igrač. Večeras je to bio slučaj i pokazao je nekoliko odličnih poteza", nije želio "ulje na vatru" poslije utakmice dolijevati Brodeur, kojeg još samo pet shutouta dijeli od NHL rekordera, Terryja Sawchuka.

U preostala dva susreta večeri, do pobjeda su došli Florida i Chicago. Panthersi su golovima Olesza, Hortona i Stillmana neočekivano slavili na gostovanju u Ottawi (Alfredsson), dok su Blackhawksi nanijeli prvi poraz u novoj sezoni Edmonton Oilersima. Pogotke u 3:0 pobjedu domaće momčadi ugradili su Sharp, Seabrook i Johnson.

NHL, rezultati, 22.10.2008: Ottawa - Florida 1:3, New Jersey - Dallas 5:0, Philadelphia - San Jose 6:7 (SO), St. Louis - Detroit 3:4, Chicago - Edmonton 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!