Zimski sportovi

Canucksi slavili u Detroitu

Ante Jukić • petak, 17.10.2008.
Canucksi slavili u Detroitu

Drugi ovosezonski poraz Red Wingsa na domaćem ledu, te slavlje Capitalsa na gostovanju u Pittsburghu, obilježili su noćašnji program u NHL-u...

Tražiti iskupljenje u susretu s Detroit Red Wingsima nije ugodan zadatak ni za jednu NHL momčad. Ipak, pošlo je to za rukom Vancouver Canucksima, koji su, nakon teškog stradanja u Washingtonu tri večeri ranije, uspjeli osvojiti Joe Louis Arenu i nanijeti domaćinima drugi poraz u sezoni.

Da se Canucksi nimalo ne šale, pokazala je već prva trećina utakmice. Nakon što je Tomas Holmstrom u sedmoj minuti poništio rani pogodak Jannika Hansena, Ryan Kessler donosi drugo vodstvo na utakmici kanadskoj momčadi. Oslabljeni Red Wingsi (utakmicu je zbog ozljede propustio Henrik Zetterberg) uzvraćaju u drugoj trećini, te pogocima Rafalskog i Clearyja osiguravaju prednost prije ulaska u posljednjih 20 minuta. Stvari je na početak već u ranoj fazi trećeg perioda vratio Mason Raymond, a pobjednika je odlučio Alex Burrows, pogotkom u 27. sekundi produžetka. Red Wingsi su, tako, i drugi puta zaredom posrnuli u svojoj dvorani, no protiv Canucksa su, za razliku od dvoboja s Maple Leafsima, uspjeli uzeti barem bod.

Utakmice Pittsburgha i Washingtona jedne su od onih koje posljednjih sezona privlače najviše pažnje. Sidney Crosby na jednoj, odnosno Alex Ovečkin na drugoj strani, dvojac su koji jamči spektakl na ledu, no glavnu ulogu ovog puta odigrali su neki drugi igrači.

Početak dvoboja u Mellon Areni teško je dao naslutiti pobjedu Capitalsa. Golovima Goligoskog, Malkina i Satana Penguinsi su već početkom druge trećine imali ogromnih 3:0 i, činilo se tada, lagan put do pobjede nad rivalima iz glavnog grada. No, Capitalsi su imali drugačije planove. Fleischmann je već do ulaska u posljednju trećinu goste uspio vratiti u život, a tada su, u razmaku od samo 12 minuta, Capitalsi napravili pravi "dar-mar" pred šokiranim navijačima domaće momčadi. Semin, Nylander i Gordon okreću na 4:3, za vrlo vrijednu pobjedu Washingtona. Još vredniju ako se uzme u obzir da je Ovečkin ponovno ostalo bez gola i asistencije.

A bez pobjede u novoj sezoni i dalje su prošlogodišnji finalisti Istoka, Philadelphia Flyersi. U susretu momčadi koje do ovog kola nisu ostvarile nijednu pobjedu, Colorado je na svom ledu slavio s 5:2. Avs'i su utakmicu kontrolirali od početka do kraja, a navijače su tek malo zabrinuli dozvolivši Flyersima dolazak na gol zaostatka, nakon što je početkom druge trećine Hejduk donio velikih 3:0 domaćoj momčadi. Preostali strijelci za Colorado bili su Clark, Svatos, McCormick i Stasny, dok su za Flyerse zabili Gagne i Richards. Bez obzir što nije postigao gol, igrač utakmice je bio Joe Sakic, koji je ubilježio tri asistencije.

U preostalim susretima večeri, Martin Brodeur je 97. shutoutom u karijeri osigurao New Jerseyu pobjedu u Atlanti (za Devilse je zabio Brian Rolston), dok su obje utakmice na Floridi pripale gostujućim momčadima. Islandersi su, golom Huntera u prvoj minuti produžetka, odnijeli dva boda iz Tampe, a isto je za rukom u Sunriseu pošlo Minnesota Wildsima, koji su s uvjerljivih 6:2 (dvostruki strijelac Miettinen) bolji bili od domaćih Panthersa. Još uvjerljiviji su, pak, bili St. Louis Bluesi, čiju su dvoranu pognutih glava napustili Starsi iz Dallasa. Završilo je 6:1 za domaćine.

NHL, rezultati, 16.10.2008: Detroit - Vancouver 3:4 (OT), Tampa Bay - NY Islanders 3:4 (OT), Florida - Minnesota 2:6, Colorado - Philadelphia 5:2, St. Louis - Dallas 6:1, Atlanta - New Jersey 0:1, Pittsburgh - Washington 3:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!