Zimski sportovi

Sharksi nastavljaju niz

Krešimir Ferlak • srijeda, 15.10.2008.
Sharksi nastavljaju niz

San Jose je i nakon četvrte utakmice sezone sa stopostotnim učinkom, svladali su Columbus. Calgary je tražio prvu pobjedu sezone, isto kao i Philadelphia, dok je Minnesota kod Atlante željele započeti sezonu sa dvije pobjede...

Utakmice Philadelphije i Pittsburgha uvijek bude posebnu pažnju. Ovo im je bio prvi susret nakon što su prošle godine u doigravanju Penguinsi izbacili Flyerse. U prvom periodu su dominirali vratari, a na prvi pogodak čekalo se sve do druge polovice druge trećine. Brooks Orpik je doveo Penguinse u vodstvo nakon što je pločica kroz gužvu našla put do mreže. Samo 42 sekunde kasnije lijepu akciju Pittsburgha završava Mike Zigomanis i povećava vodstvo. Flyersima je za izjednačenje trebalo duplo manje vremena nego Penguinsima. U samo 21 sekundu razmaka zabili su Jeff Carter i Simon Gagne i vratili stvari na početak.

U treći period obje su momčadi ušla malo pod ručnom, jer nitko nije želio riskirati eventualni poraz. Ipak, i u takvoj je igri bilo dosta prilika, ali otišlo se u produžetke. U tih pet minuta slična slika kao i u cijelom trećem periodu i kada se već činilo da ćemo gledati penale, junak za Penguinse je postao Pascal Dupuis koji je pogodio 11 sekundi prije kraja i donio i drugi bod za Pittsburgh. Odlična utakmica, u kojoj je na kraju Pittsburgh nastavio dominaciju nad Philadelphijom.

San Jose je stigao do četvrte pobjede u isto toliko susreta nakon dvoboja sa Columbusom. Gosti su prijetili, vodili, ali na kraju uvjerljiva pobjeda Sharksa. Kristian Huselius je doveo Blue Jacketse u vodstvo i bio je to jedini pogodak prvog perioda. U nastavku izjednačuje Jonathan Cheechoo, a odmah zatim prednost Columbusu vraća Christian Backman. Već u sljedećih par minuta golovima Milana Michaleka i Patricka Marleaua Sharksi preokreću rezultat, a do kraja utakmice konačnih 5:2 za San Jose postavljaju Marleau svojim drugim pogotkom i Marc-Edouard Vlasic prvim golom sezone.

Za razliku od Sharksa, svojih velikih rivala iz konferencije, Anaheim Ducksi su grozno krenuli u sezonu, a treći poraz zaredom su upisali u Los Angelesu. Utakmicu su Ducksi započeli odlično i vodili nakon sedam minuta golovima Sutherbya i Marchanta. Do kraja perioda Kingsi smanjuju preko Waynea Simmondsa. Potpuni preokret i potop Anaheima stiže u drugom i početkom trećeg perioda. Prvo je izjednačio Patrick O'Sullivan, a do kraja druge trećine Jared Stoll donosi prednost L.A.-u. Golovima Preissinga i Moulsona rezultat je povišen na 5:2, Teemu Selanne je nakon toga smanjio, a Aleksandar Frolov postavio konačnih 6:3 za prvu pobjedu Kingsa.

Minnesota je slavila u Atlanti sa 4:2. Prve pogotke u sezoni su postigli za domaćine Ilja Kovalčuk, a za goste Marian Gaborik. Junak je ipak bio Finac Antti Miettinen koji je postigao dva pogotka za Minnesotu, a još jednom i asistirao. Odlična utakmica u Calgrayu u kojoj su domaći Flamesi svladali Colorado Avalanche sa 5:4. Junak domaćina bio je Todd Bertuzzi koji je postigao dva pogotka, a među njima je i onaj vrijedan dva boda.

Nhl, rezultati, 14.10.2008: Atlanta – Minnesota 2:4, Pittsburgh – Philadelphia 3:2 (OT), Calgary – Colorado 5:4, Los Angeles – Anaheim 6:3, San Jose – Columbus 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!