Zimski sportovi

Rangersi mogu i s "druge strane"

Ante Jukić • subota, 11.10.2008.
Rangersi mogu i s "druge strane"
Foto: EPA

U iznimno efikasnoj NHL večeri domaće su momčadi slavile u čak šest utakmica, od sedam koliko ih je ukupno odigrano. Najzvučniji dvoboj večeri bio je onaj rivala iz "Originalne šestorke", Rangersa i Blackhawksa, u kojem su Njujorčani stigli do treće ovosezonske pobjede. Jedinu je gostujuću pobjedu ostvario Columbus, golom Ricka Nasha u produžetku susreta u Dallasu...

Nakon odličnog "europskog" starta, i dva slavlja u susretima s Tampom, Rangersi su u istom stilu nastavili i s druge strane Atlantskog oceana. Madison Square Garden su poraženi napustili Chicago Blackhawksi, čija je mlada i poletna momčad prošle sezone najavila da bi u bližoj budućnosti mogla biti pravo osvježenje lige.

Poslije izjednačene prve trećine (Redden za Rangerse, Kane za Blackhawkse), momčad trenera Toma Renneya do ključne je prednosti došla u drugom periodu, kada golovima Vorosa i Dubinskyja odlazi na dva gola razlike. Neizvjesnost je u osmoj minuti posljednje trećine nakratko vratio Keith, no vrlo brzo Žerdev postiže četvrti gol za Rangerse i postavlja konačan rezultat utakmice. Iako je, naravno, još prerano donositi bilo kakve zaključke, tri pobjede iz isto toliko susreta start je nove sezone kakvog su u "Velikoj jabuci" samo poželjeti mogli.

Doduše, odnosi se to samo na dio grada koji "druka" za momke s Manhattana, budući da su Islandersi u novu sezonu ušli porazom protiv još jedne momčadi iz susjedstva, New jerseya. Ako je suditi po prvoj utakmici, Devilsi ni ove sezone, bez obzira na dosta izmijenjen sastav, neće odstupiti od svog "bitno je da Brodeur poskida sve što treba, u napadu ćemo već uvaliti koji gol" stila igre.

Vremešni Kanađanin (25 obrana, uključujući i kazneni udarac) još je jednom bio prvo ime svoje momčadi, koja je golovima Parisea i Eliasa uspjela anulirati početnu prednost gostiju (Weight). "Marty je večeras bio sjajan. To je ono što od njega očekujemo svake večeri", nije štedio pohvale na račun svog vratara Brian Rolston, čiji je povratak u Devilse bio jedan od događaja koji je obilježio ljeto.

Golovima i preokretima bogatu utakmicu odigrali su Atlanta i Washington. Trashersi su nakon prve trećine imali 3:1, no Capitalsi su istom mjerom uzvratili u drugoj i vratili stvari na početak uoči posljednjih 20 minuta. Ipak, domaća je momčad tada ponovno ubacila u "višu brzinu" i pobjedom 7:4 odnijela prve ovosezonske bodove.

Iznenađujuće, od 11 postignutih pogodaka nijedan nije djelo dva ruska superstara. Ilje Kovalčuka i Alexa Ovečkina. Strijelci za domaćine bili su Hainsey, Reasoner, Little (2x), Kozlov, Armstrong i White, dok su za Capitalse pogodili Semin, Green (2x) i Steckel.

Osim u dvoboju Trashersa i Capitalsa, strijelci su raspoloženi bili i u susretima Caroline i Floride (pobjeda Hurricanesa 6:4), odnosno Dallasa i Columbusa. Posebno je zanimljivo bilo u Teksasu, gdje su Blue Jacketsi sve do tri minute prije isteka posljednje trećine imali dva gola prednosti (4:2), a onda gotovo "dobivenu" utakmicu ispustili iz ruku.

Golovima Richardsa i Daleya Dallas je uspio "izvući" produžetak, no u njemu se ukazao najbolji igrač Jacketsa, Rick Nash, i osigurao preostali bod svojoj momčadi.

U preostala dva susreta večeri, St. Louis je s "glatkih" 5:2 na domaćem ledu nadvisio Nashville, a u tvrdoj i neizvjesnoj u utakmici u Buffalu domaćini su do pobjede nad Montrealom došli tek nakon izvođenja kaznenih udaraca.

NHL, rezultati, 10.10.2008: NY Rangers - Chicago 4:2, New Jersey - NY Islanders 2:1, Carolina - Florida 6:4, Buffalo - Montreal 2:1 (SO), Atlanta - Washington 7:4, St. Louis - Nashville 5:2, Dallas - Columbus 4:5 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!