Zimski sportovi

Toronto iznenadio Detroit

Krešimir Ferlak • petak, 10.10.2008.
Toronto iznenadio Detroit
Foto: EPA

Prvi dan sezone u Sjevernoj Americi donio je pomalo iznenađujuće rezultate, iako je teško reći da je prvi dan nešto iznenađenje. Detroit je podigao zastavu prvaka pa izgubio od Toronta, Boston je slavio u Coloradu, dok su uvjerljivi doma bili San Jose i Vancouver...

Detroit je dobio prstene prvaka i podigao zastavu, ali kao da ih je slavlje malo uspavalo, a to je iskoristio Toronto i uzeo bodove. Prvi dio je prošao u odličnom tempu, a zabio je Pavel Kubina, nakon velike pogreške Chrisa Osgooda i doveo Toronto u vodstvo. U drugom periodu se prvo pred vratima Detroita najbolje snašao Dominic Moore i povećao vodstvo Toronta, a nedugo zatim je Tomas Holmstrom smanjio rezultat i sa neizvjesnih 2:1 za Leafse se ušlo u zadnjih dvadeset minuta.

Međutim, ovo očito nije bila noć Red Wingsa. Ponovno velika pogreška obrane Detroita, a to koristi Nikolaj Kulemin i vraća na dva gola prednosti. Detroit je smanjio drugim pogotkom Holmstroma, ali do izjednačenja, unatoč nekim prilikama, nisu stigli. Detroit je tako poklonio pobjedu Leafsima, ali treba pohvaliti odličnu defenzivnu igru Toronta i brzu tranziciju u napad, te su Leafsi zasluženo uzeli bodove iz Joe Luis Arene.

Vancouver je na fantastičan način otvorio sezonu i kod kuće pregazio i ponizio Calgary sa čak 6:0. Iako su Flamesi imali čak i više udaraca na gol, Vancouver je jedini zabijao. Henrik Sedin je u prvom dijelu doveo Canuckse u vodstvo, a u drugom periodu su zabili Steve Bernier i Alex Burrows. Burrows je zabio i četvrti gol Vancouvera, a pobjedu su potvrdili Matthias Ohlund i Rick Rypien. Treba napomenuti da je ovo bila prva utakmica za Roberta Luonga kao kapetana Vancouvera. On je jedini vratar kapetan u ligi.

Utakmice San Josea i Anaheima uvijek pobude posebnu pažnju. Na otvaranju sezonu u Shark Tanku, uspješniji su bili domaćini. Nakon izjednačenog prvog dijela, apsolutna dominacija Sharksa u drugom periodu, a to su okrunili golovima Jonathana Cheechooa i sa 2:0 ušli u treći period. Odmah na početku treće sa igračem više je povisio Christian Ehrhoff, a Rob Niedermayer smanjio pet minuta prije kraja. Konačnih 4:1 za San Jose postavio je Devin Setoguchi. Odlično otvaranje sezone za Sharkse koji i na ovaj način potvrđuju svoju kandidaturu za naslov.

Neizvjesna utakmica, puna pogodaka i preokreta odigrana je u Denveru gdje je Boston na kraju svladao domaći Colorado sa 5:4. Već nakon prvog perioda koji je završio sa 2:2 dala se naslutiti golijada. Za Avs'e su zabili Milan Hejduk i Wojtek Wolski, dok su se kod Bruinsa u strijelce upisali Phil Kessell i rookie Blake Wheeler. U drugom periodu prednost Coloradu je donio Cody McLeod, a Boston preokreće preko Marca Savarda i Michaela Rydera. Jordan Leopold izjednačuje rezultat i uvodi nas u neizvjesnu završnicu pogotkom rješava i donosi pobjedu Bruinsima.

Već prvi dan sezone je tako pokazao da ćemo i ove sezone gledati odličan hokej, sa puno pogodaka, drame, neizvjesnosti i iznenađenja. Velika uzbuđenja su tek pred nama, a od jučer pa do travnja ćemo svaki dan uživati u predstavama najboljih hokejaša svijeta. Ako se po jutru dan poznaje, biti će to odlična sezona.

Nhl, rezultati: Detroit – Toronto 2:3, Colorado – Boston 4:5, Vancouver – Calgary 6:0, San Jose – Anaheim 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!