Nogomet

Treba zaboraviti Dinamo

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 22.09.2008.
Treba zaboraviti Dinamo
Foto: Davor Sajko

Hajduk već u utorak igra novu utakmicu, a ovog puta radi se o Hrvatskom Kupu i dvoboju s riječkim Orijentom. Istog dana igraju se još dvije utakmice 1/16 finala...

Nepunih 48 sati nakon utakmice u Maksimiru i iznenađujuće pobjede nad Dinamom, nogometaši Hajduka ponovno istrčavaju na travnjak, a ovog puta umjesto za tri boda igra se za plasman u osminu finala Hrvatskog Kupa. Protivnik je trećeligaš Orijent, koji nakon šest odigranih kola još uvijek nije ubilježio pobjedu, već samo dva remija zbog čega su na dnu ljestvice.

Hajdukovom treneru Goranu Vučeviću jedan od glavnih zadataka je sada primorati svoje nogometaše da zaborave dvoboj s Dinamom te u potpunosti koncentrirano i bez pretjeranog podcjenjivanja uđu u utakmicu. U Hajduku računaju na pobjedu, pa Vučević ima namjeru odmarati najviše tri standardna prvotimca u ovoj utakmici kako ne bi ugrozio prolaz dalje.

Na Krimeji se nadaju da će uspjeti kreirati iznenađenje, no nogometaši Borisa Pučića dosad nisu uspjeli svladati ni daleko slabije protivnike. Ipak, nema sumnje da će Orijentovi igrači biti krajnje motivirani kako bi maksimalno namučili uglednog gosta, kakvom su se i nadali nakon pobjede u 1/32 finala Kupa.

Karlovac ove sezone predstavlja vrlo ugodno iznenađenje u 2. HNL te su trenutno prvoplasirana momčad, a za prolaz u osminu finala morat će biti bolji od ništa manje ambiciozne Istre 1961 koju predvodi Elvis Scoria. Čelnici karlovačkog drugoligaša nadaju se i dobrom odazivu publike, pa su odlučili da se za ovu utakmicu neće naplaćivati ulaznice.

Vrlo zanimljivo trebalo bi biti i u Sigetu, gdje Hrvatskom dragovoljcu u goste stiže Međimurje, a upravo su ta dva protivnika odmjerila snage i proteklog vikenda. Tada je Međimurje slavilo s iznimno visokih 5:2. Damir Petravić, trener Dragovoljca, napominje ipak kako se radi o potpuno novoj utakmici u kojoj će se pokušati revanširati gostima za težak poraz koji su im nanijeli. Dragovoljac će i ovom prilikom biti bez Petravića na klupi s obzirom da on još uvijek odrađuje suspenziju.

Hrvatski Kup, 1/16 finala, 23.09.2008.:
Orijent - Hajduk 15.30h
Karlovac - Istra 1961 15.30h
Hrvatski dragovoljac - Međimurje 15.30h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!