Ostali sportovi

Janić bez medalje na 1000

Ivana Spahija • petak, 22.08.2008.
Janić bez medalje na 1000
Foto: FaH

U prvom od svoja dva finala, onom u disciplini kajaka jednosjeda na 1000 metara, naš kajakaš Stjepan Janić nije uspio doći do odličja. Janić je u svojoj slabijoj disciplini ostvario ukupno sedmo vrijeme finala, što je također odličan uspjeh...

Stjepan Janić odradio je prvu polovicu svojih finalnih vožnji i u svojoj slabijoj disciplini na 1000 metara završio je na ukupno sedmom mjestu. Naš kajakaš dobro se držao u utrci u kojoj nije slovio za favorita, imao je priliku doći i do bronce, ali nešto slabija završnica plasirala ga je na konačno sedmo mjesto.

Janić je dobro započeo utrku, nakon prvih 500 metara držao se na četvrtom mjestu s malim zaostatkom za Norvežaninom Larsenom. Ipak, naš kajakaš je preostalu dionicu odradio nešto rezerviranije, nakon 750 metara nalazio se na petom mjestu, a kroz cilj je prošao kao sedmi s vremenom 3 minute i 30.495 sekundi, pritom za sobom ostavivši jednog od glavnih favorita za odličje, Kanađanina Adama van Koeverdena, koji je "rasturio" kvalifikacije, da bi potom ostao bez ičega.

Zlato je pripalo Britancu Timu Brabantsu koji je bio u vodstvu tijekom cijele utrke, a do srebra je uspio doći Norvežanin Eirik Veraas Larsen, koji je iskoristio pad Van Koeverdena i zasjeo na drugo mjesto. Bronca odlazi put Australije. Ken Wallace je odličnim finišom sa začelja došao do trećeg mjesta i uzeo novo odličje za Australiju. Naš Stjepan Janić još nije završio nastup na Olimpijskim igrama. Naime, u subotu ga očekuje finale na 500 metara i u toj utrci Janić je jedan od glavnih favorita. Finale na 500 metara je na rasporedu u 9.30 sati po hrvatskom vremenu.

K1 1000 m, finale:
1. Tim Brabants (Velika Britanija) 3:26.323
2. Eirik Veraas Larsen (Norveška) 3:27.342
3. Ken Wallace (Australija) 3:27.485
...
7. Stjepan Janić (Hrvatska) 3:30.495

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!