Ostali sportovi

Tan na vlastitu odgovornost do četvrtfinala!

Goran Tomičić • četvrtak, 21.08.2008.
Tan na vlastitu odgovornost do četvrtfinala!
Foto: FaH

Hrvatski stolnotenisač Tan Ruiwu postaje jedan od junaka Olimpijskih igara! Iako nastupa na vlastitu odgovornost i unatoč liječničkoj zabrani, dobio je i treći dvoboj i plasirao se u četvrtfinale. A što bi tek bilo da nema velikih problema s rupturom mišića...

Nevjerojatna je priča Tana Ruiwua. U momčadskom susretu protiv Austrije teško je ozlijedio mišić i za nastup u pojedinačnom dijelu natjecanja morao je potpisati izjavu kako nastupa na vlastitu odgovornost. Naravno, nakon toga nismo imali pravo na velika očekivanja, no Tan je svladao Kishikawu i Gao Ninga, a u četvrtom kolu je, suprotno svim prognozama, za 40 minuta igre svladao Li Chinga iz Hong Konga rezultatom 4:2.

Prvi set je bio iznimno neizvjesna borba. Tan je poveo 4:2, no Li Ching je odmah napravio seriju 4:0 i izborio dva poena prednosti. Ali naš Kinez se nije predao i agresivnom igrom je izjednačio na 7:7. U završnici seta je Li Ching ipak bio spretniji i poveo je 1:0.

Tan je u drugom setu još jednom prikazao sjajnu igru i opet pobijedio sve medicinske prognoze. Li Ching je izborio prednost 3:1, ali je naš igrač krenuo s preciznim udarcima i poveo je 6:4, budući da protivnik na takvu igru nije imao odgovora. Bilo je jasno da se Ching više ne može vratiti i Tan je mirno održavao prednost do 11:6 i izjednačenja.

No, niti predstavnik Hong Konga se ne predaje. U trećem setu je lijepo koristio servise i do 6:4 je imao dva poena prednosti. Tada je Tan sjajno odigrao dvije treće lopte i izjednačio rezultat. Još jednom je Ching izborio dva poena prednosti, ali Tan se odmah vratio i preokrenuo na 10:8. Nažalost, nije uspio iskoristiti dvije set lopte i Ching je poveo 2:1.

Ching je i dalje bio favorit, ali pobjeda Tana 11:8 u četvrtom setu nije pravi prikaz zbivanja za stolom jer je rezultat mogao biti uvjerljiviji. Naš igrač je veličanstvenom igrom došao do vodstva 7:3, koje je održavao do 10:6. Tada je Ching zaprijetio s dva uzastopna poena, no Tan je iskoristio treću set loptu i izjednačio je ukupni rezultat.

Drama se nastavila u petom setu. Ching je upornošću do rezultata 8:6 čuvao dva poena prednosti, ali je Tan preciznim servisima napravio seriju 4:0 i u igri poen za poen iskoristio je set loptu za pobjedu 13:11. U šestom setu je naš Kinez okrunio veličanstvenu igru. Ching je poveo 2:0, no Tan nije smio dopustiti da meč ode u sedmi set i odmah je agresivnim pristupom i brzim reakcijama napravio seriju 5:1, a ovako kvalitetan igrač nije mogao ispustiti tu prednost za veliku pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Bez obzira na rezultat u sutrašnjem meču Tanu treba odati veliko priznanje jer je očito da Hrvatska nije njegova zemlja samo po putovnici, nego po junačkom srcu kojim brani naše boje u Pekingu.

Olimpijske igre, 4. kolo
Tan Ruiwu - Li Ching 4:2 (9:11, 11:6, 10:12, 11:8, 13:11, 11:5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!