Ostali sportovi

Zoran Primorac nezaustavljiv

Goran Tomičić • četvrtak, 21.08.2008.
Zoran Primorac nezaustavljiv
Foto: EPA

Zoran Primorac plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara! U četvrtom kolu je impresivnom igrom svladao Singapurca Yang Zija 4:2...

Prvi set je Primorac otvorio s 2:0, no Yang Zi je upornošću preokrenuo na 6:4, a tada se pokazala važnost velikog iskustva našeg igrača. Mirno je koristio pogreške protivnike i sjajnim kontranapadima izborio je izjednačenje 7:7. To je praktično bio kraj seta, što je naš igrač potvrdio preciznim napadima za vodstvo izboreno serijom 4:0.

Yang Zi je u drugom setu imao prednost samo do 3:1, ali izgubio je servis i Primorac je odmah izjednačio. Kod rezultata 5:5 naš igrač je agresivnom igrom iznenadio suparnika i serijom 4:0 je odlučio i drugi set. Treći set je izgledao pomalo nevjerojatno. Yang Zi je ostvario gotovo sve što je namjerava i Primorac za takvu igru nije imao rješenja, te je Singapurac s uvjerljivih 11:4 smanjio rezultat. Od ovakvog poraza se Primorac nije oporavio ni u četvrtom setu, iako je u svom stilu stigao do vodstva 8:4. U tim trenucima je Zi ipak imao više samopouzdanja i serijom od čak 6:0 je izborio izjednačenje.

Velika borba je viđena u petom setu do rezultata 6:6, ali onda je završio period malo slabije igre našeg igrača koji je serijom atraktivnih poena iznenadio protivnika i rezultatom 11:7 stigao do 3:2. Zi u šestom setu više nije mogao pratiti ovakav ritam i Primorac je bez većih problema izborio prednost 6:4, koju je mirno održavao za plasman u četvrtfinale.

Sutra u 8:30 po hrvatskom vremenu na rasporedu je dvoboj protiv Šveđanina Jorgena Perssona, koji je u šokantnom meču izbacio Vladimira Samsonova. Očekivalo se da će Bjelorus bez većih problema proći u sljedeći krug, a on je to potvrdio vodstvom 3:1 u setovima, ali je tada Persson uspio preokrenuti na 4:3 i izboriti dvoboj protiv Primorca.

Olimpijske igre, 4. kolo
Zoran Primorac - Yang Zi 4:2 (11:7, 11:7, 4:11, 8:11, 11:7, 11:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!