Ostali sportovi

Zubčić ipak za broncu

Branimir Korać • četvrtak, 21.08.2008.
Zubčić ipak za broncu
Foto: FaH

Martina Zubčić u posljednjih 30 sekundi meča izgubila je borbu protiv Turkinje Azize Tanrikulu i borit će se za brončano odličje. Malo je nedostajalo za ulazak u finale, trenutak nepažnje, sjajan napad Turkinje i Zubčić je ostala bez finala...

Martina Zubčić propustila je veliku priliku za ulazak u olimpijsko finale kategorije do 57 kilograma. Protiv agresivne Turkinje Azize Tanrikulu bila je najveći dio meča u vodstvu, ali u posljednjoj minuti Turkinja je uspjela preokrenuti i s 5:3 otići u finale.

Bio je to odličan i borben meč u kojem je Martina uzela nešto defanzivniji stav vrebajući iz kontranapada svoju priliku. U prvoj rundi to je sjajno funkcioniralo i Martina je nakon prve dvije minute imala prednost od lijepih 2:0.

Međutim, već u drugoj rundi Turkinja je postala opasnija, prvo je krasnim kružnim napadom došla do smanjenja na 2:1, a zatim je Martina zaradila drugu opomenu čime je ostala bez jednog boda i rezultat je poravnat na 1:1.

U trećoj rundi Zubčić brzo poentira iz kontranapada, a zatim Turkinja na rubu borilišta zarađuje bod za poravnanje, koje stoji na semaforu svega sekundu obzirom da Martina uzvraća kontranapadom za novo vodstvo 3:2. 50 sekundi prije kraja borbe Tanrikulu ponovno kružnim udarcem dolazi do boda za 3:3, a onda dvadesetak sekundi prije kraja meča iznenađuje Martinu i udarcem u glavu dolazi do dva boda za 5:3 i prolaz u finale.

U borbi za treće mjesto i brončano odličje Martina će se u 13 sati "potući" s boljom iz dvoboja Tajpežanke Li-Wen Su i Novozelanđanke Robin Cheong.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!