Ostali sportovi

Drama pripala Primorcu

Goran Tomičić • četvrtak, 21.08.2008.
Drama pripala Primorcu
Foto: FaH

Zoran Primorac je u trećem kolu Olimpijskih igara svladao Danca Michaela Mazea 4:2. Bio je to dramatičan dvoboj u kojem je naš igrač pokazao veću sigurnost....

Od prvog poena se vidjelo da je Primorac ipak kvalitetniji igrač. Odmah je izborio dva poena prednosti, što je održavao do sredine seta, ali je Danac uspio izjednačiti na 6:6. No, tada je naš igrač uzeo dva poena na protivnikov servis i set je bio odlučen. U drugom setu je Maze pokazao da će biti iznimno težak protivnik. Primorac je sigurnom igrom poveo 7:3, ali Maze je sjajnom preciznošću u napadu izjednačio na 9:9 i iskoristio servis za uzimanje seta.

Treći set je bio nevjerojatno dramatičan, odigrano je devet minuta koje je bilo užitak gledati. Igralo se poen za poen do 10:10, ali onda je Primorac uzeo poen na protivnikov servis i odmah je iskoristio set loptu za vodstvo 2:1. Sjajno je bilo gledati i četvrti set. Primorac je imao 8:6, no Maze je uspio iskoristiti male nesigurnosti i preokrenuti na 11:10, što mu je donijelo izjednačenje.

Primorac je peti set kontrolirao od prvog poena i s rutinskih 11:7 je izborio novo vodstvo. Ipak je meč bio daleko od konačne odluke, budući da je šesti set Maze otvorio serijom 4:0. Tada je do izražaja došlo veliko iskustvo našeg igrača, koji je izjednačio na 8:8 i uspio je slomiti danski otpor za uzimanje seta rezultatom 13:11.

Olimpijske igre, 3. kolo
Zoran Primorac - Mihael Maze 4:2 (11:8, 9:11, 12:10, 10:12, 11:7, 13:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!