Ostali sportovi

Tan uvjerljiv

Goran Tomičić • srijeda, 20.08.2008.
Tan uvjerljiv

Tan Ruiwu je u drugom kolu Olimpijskih igara lakoćom svladao Japanca Seiyu Kishikawu 4:1. Naš Kinez je nastupio unatoč liječničkoj zabrani i morao je potpisati da igra na vlastitu odgovornost, no to ga nije smetalo...

Bila je to sjajna igra Tana Ruiwua, iako je izgubio prvi set. Odmah se vidjelo da je naš predstavnik mnogo kvalitetniji i stigao je do prednosti 6:4, ali ga je Kishikawa ipak uspio iznenaditi serijom 6:0, koju je iskoristio za osvajanje seta. U drugom setu su uloge zamijenjene na nevjerojatan način. Singapurac je iznimnom agresijom poveo 7:1, no Tan je odmah uzvratio na isti način i s 8:8 se ušlo u neizvjesnu završnicu seta. Tan je servirao kod 9:9 i bez problema je osvojio dva poena za izjednačenje ukupnog rezultata.

U nastavku se pokazalo da je to bila i konačna odluka o pobjedniku. Kishikawa je potpuno izgubio ritam igre i Tan je lakoćom privodio susret kraju. Iduća dva seta je osvojio rezultatom 11:4, a u posljednjem setu je Singapurac za dvije minute uzeo samo tri poena.

Olimpijske igre, 2. kolo
Tan Ruiwu - Seiya Kishikawa 4:1 (7:11, 11:9, 11:4, 11:4, 11:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!