Ostali sportovi

Najava dana - nedjelja

Tomislav Pacak • subota, 09.08.2008.
Najava dana - nedjelja

Nakon sjajnog prvog dana za hrvatsku olimpijsku selekciju, drugi nam donosi nastupe triju hrvatskih reprezentacije, što, treba biti iskren, sigurno najviše iščekujemo. U akciji su i plivači, jedriličari, Glasnović, Čilić i Tina Erceg...

Sve ankete jasno pokazuju da se Hrvati najviše vesele nastupima svojih reprezentacija, a organizator rasporeda pobrinuo se da nam sve tri reprezentacija ugura u jedan dan. Tako njihova natjecanja kreću u nedjelju, te će do kraja turnira igrati u istom ritmu utakmica-slobodan dan-utakmica. Nadamo se, dakako, sve do posljednje nedjelje OI, kada bismo po rasporedu imali slatke brige čije finale gledati.

Rukometaši prema obrani zlata kreću protiv Španjolske s kojom imamo pozitivan omjer na velikim natjecanjima, no Španjolci sigurno nisu idealan protivnik za start, posebno ne u 9 ujutro. Međutim, kako nama, tako i Španjolcima, onaj tko odmah uzme dva boda dobit će veliki vjetar u leđa uoči nastavka natjecanja. Nakon napornih priprema, rukometaši jedva čekaju početak i nadajmo se da će eksplodirati odmah u prvoj utakmici.

Svjetski prvaci vaterpolisti, pak, također na startu imaju teškog protivnika, Italiju, no dojam je da su Talijani ipak za koplje ispod "Barakuda", Mađarske, Srbije i Crne Gore koji djeluju kao četvorka koja će među sobom podijeliti medalje. Baš kao i u slučaju rukometaša, vaterpolistima bi pobjeda na startu otvorila put prema polufinalu i dala zalet za ostatak natjecanja. Utakmica je na rasporedu u 9.20 po hrvatskom vremenu.

Nakon Atlante konačno ćemo na OI pratiti i naše košarkaše koji u 14.00 sati igraju izuzetno bitan dvoboj s neugodnom Australijom. Pobjeda praktički gura Hrvatsku u četvrtfinale, dok bi eventualni poraz maksimalno otežao put do drugog kruga. Nezgodno je što Repešini momci nisu imali pravih ispita nakon kvalifikacijskog turnira, pa se nadamo da su kroz treninge uspjeli dostići formu koja bi nam protiv Boguta i društva donijela novo košarkaško slavlje. Sada su nas već navikli na to...

U sjeni početka momčadskih turnira Hrvatska bi mogla doći do još jedne medalje u streljaštvu. Josip Glasnović u odličnoj je situaciji uoči drugog dijela natjecanja, dijeli treće mjesto sa samo bodom zaostatka za vodećim dvojcem, i ako zadrži takvu koncentraciju i formu Glasnović bi se mogao pridružiti Snježani Pejčić na popisu neočekivanih medaljista.

U svoju borbu za medalju krenut će i Marin Čilić kojeg u prvom kolu teniskog turnira čeka Juan Monaco (početak u 4.30), dok će na terene gimnastičarskog centra izaći Tina Erceg. Ivan Kljaković Gašpić nastavlja natjecanje u klasi Finn, dok će po prvi puta u klasi 49er krenuti Petar Cupać i Pavle Kostov.

Nastavljaju i plivači - sutra će u svoje kvalifikacije krenuti Sanja Jovanović (100 leđno), Dominik Straga (200 slobodno), Smiljana Marinović (100 prsno) te Gordan Kožulj i Marko Strahija (100 leđno) odnosno štafeta 4x100 slobodno.

Dakako, drugi dan olimpijskog turnira donosi i hrpu zanimljivosti osim onih vezanih za hrvatske sportaše. Početak košarkaškog turnira zasigurno je najveća atrakcija, no zanimljivo će biti i u nogometu, rukometu i vaterpolu, a prve medalje dijelit će se i u plivanju. Nema sumnje da će sjajno biti i na svim drugim borilištima...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!