Ostali sportovi

"Snježana nas je oduševila"

HINA • subota, 09.08.2008.
"Snježana nas je oduševila"
Foto: www.beijing2008.cn

Brončana olimpijska medalja streljačice Snježane Pejčić u prvoj disciplini Olimpijskih igara u Pekingu ugodno je iznenadilo sve Hrvate u Pekingu, a Riječanka će za svoj uspjeh dobiti 91 tisuću kuna, koliko, prema odluci Vlade, vrijedi brončano odličje.

"Snježana je prva ljetna olimpijka sa medaljom i ugodno nas je iznenadila. Pratili smo njezin nastup u Olimpijskom selu sa predsjednikom Mesićem i bili smo oduševljeni kada smo čuli da je osvojila broncu. Za nas u HOO-u nema malih sportova, to je pojam koji zapravo ne postoji jer je ova medalja Snježane u streljaštvu jednaka bilo kojoj drugoj. Snježani želimo da u trostavu na 50 metara također osvoji također medalju, ali joj nipošto ne želimo stvarati pritisak pred taj nastup. Ona je svoje već napravila na zadovoljstvo svih nas", kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

"Mi smo pripremama za Peking podredili ama baš sve u životu od početka ove godine i ništa nije slučajno. Snježana je jaka osoba koja je sebi zadala jasan cilj i danas ga je ostvarila zahvaljujući i tom velikom odricanju", kazao je njezin trener Senol Čusto.

Direktor streljačke reprezentacije Ivan Cvitak imao je dobar osjećaj još od ranog jutra, kada je u šest sati probudio Pejčić i Suzanu Cimbal-Špirelja, koja je sa 393 pogođena kruga zauzela 30. mjesto.

"Vjerovao sam u Snježanu, iako je imala strašnu tremu. Zadnje vrijeme je stvarno bila u velikoj formi i valjda su svi zaboravili na nju jer se odavno, kao prva iz Hrvatske kvalificirala na Olimpijske igre, a zadnje odličje osvojila je još 2002. kao juniorka. Vjerujem u nju i u trostavu", kazao je Cvitak, koji je ponosan i na rezultat Josipa Glasnovića, koji je nakon današnje tri od ukupno pet serija u gađanju glinenih golubova (trap) ima sedmi rezultat.

Dvadesetpetogodišnji Zagrepčanin, koji je brončani sa Svjetskog prvenstva u Lonatu iz 2005 i brončani sa lanjskog Europskog prvenstva u Granadi, prije sutrašnje dvije odlučujuće serije i mogućeg ulaska među šest najboljih u finalu ima 72 pogotka i samo jedan pogodak manje od vodećeg Čeha Kosteleckog.

"Snježanin uspjeh je ogroman poticaj za sve nas i nadam se da će se nakon ove prve streljačke medalje mnogo toga dobroga dogoditi našem sportu. Danas sam jako zadovoljan svojim pucanjem, bilo je vrlo vruće, ali ja čak i ne znam koji sam u poretku. Znam da sam imao 72 pogotka i sutra ću bez opterećenja pokušati doći do finala u koje ulazi šest najboljih. Ako uđem u finale sve je moguće", kazao je Glasnović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!