Ostali sportovi

Najava dana - subota

Tomislav Pacak • petak, 08.08.2008.
Najava dana - subota

Spektakularno otvaranje je iza nas, vrijeme ja za pravu stvar. Kreatori rasporeda nisu odmah htjeli ići "u glavu", pa je subota zapravo samo uvod u najzanimljivije događaje, a isto se može reći i za nastupe hrvatskih sportaša...

Ipak, daleko od toga da će prvi "pravi" dan Olimpijskih igara biti nezanimljiv. Podijelit će se sedam kompleta medalja u pet različitih sportova, a u još 13 započet će natjecanja. Bit će to i debi za dva sporta na OI - žensko dizanje utega u kategoriji do 48 kilograma, te ženska 10m zračna puška. U tom sportu nastupit će i dvije Hrvatice - Suzana Cimbal Špirelja i Snježana Pejčić.

U streljaštvu ćemo imati i još jednog predstavnika - Josipa Glasnovića čeka nastup u disciplini trap, pa ćemo već prvog dana vidjeti koliko je njegov optimizam bio utemeljen. Nadajmo se - poprilično.

Najbolji hrvatski gimnastičar, Filip Ude, koji je taj status izborio upravo plasmanom na OI, što nije uspjelo Robertu Seligmanu, u 10.00 po hrvatskom vremenu kreće u kvalifikacije u sportskoj gimnastici.

Svoju životnu priliku imaju i biciklisti - veteran Vladimir Miholjević, te mlađi kolege Rogina i Kvasina sudjelovat će u cestovnoj utrci od 5.00 do 11.30, a i sami dečki najavili su kako u takvoj utrci ništa nije nemoguće.

Velika očekivanja imamo od nastupa Ivana Kljakovića Gašpića koji u lov na medalju u klasi Finn kreće u 7.00, a vrlo težak posao očekuje boksača Marija Šivoliju u prvom kolu poluteške kategorije (81 kg).

Uz nabrojane, nastupit će i oba veslačka para - braću Skelin čeka 1. runda dvojca bez kormilara, a par Kišurina-Vekić 1. runda dvojca na pariće. Od naših plivača prvi će u Aquatics Centru nastupiti Vanja Rogulj kojeg čekaju kvalifikacije na 100m prsno.

Iako će nam jasno u prvom planu biti nastupi naših sportaša, neće biti nezanimljivo pogledati i što se događa u drugim sportovima. Počinju natjecanja u badmintonu, odbojci na pijesku, boksu, konjičkom sportu, veslanju, jedrenju, plivanju, streljaštvu, mačevanju, sportskoj gimnastici, judu, streličarstvu, a dame počinju sa svojim ekipnim natjecanjima - u odbojci, rukometu i košarci, te nastavljaju s nogometom.

Kao lagani uvod za nedjeljni vatromet - i više nego dovoljno...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!