Ostali sportovi

"Spreman sam na sve"

Tomislav Pacak • srijeda, 06.08.2008.
"Spreman sam na sve"

Ivan Kljaković Gašpić - to je, nadamo se, ime koje bi u Hrvatskoj moglo postati puno poznatije nakon završetka jedriličarskih natjecanja na Olimpijskim igrama. Kljaković-Gašpić definitivno je među hrvatskim kandidatima za olimpijsko odličje, a sam je najavio kako ništa, pa tako ni zlato, nije nemoguće...

Blanka, rukometaši, vaterpolisti, Draganja i Jovanović. Objektivni će promatrači te sportaše navesti kao glavne hrvatske adute za medalje u Pekingu, a odmah do njih stavit će ime Ivana Kljakovića Gašpića.

24-godišnji jedriličar u klasi Finn prošle je godine pokazao da može zagorčati život i onima najboljima. Olimpijski pobjednik Ben Ainslie bio je na "konopcima" u Qingdau, prije nego je naš "Bambi" napravio početničku pogrešku zbog koje mu se prevrnuo brod.

Kljaković Gašpić je za Reuters izjavio: "Prvi i posljednji puta mi se to dogodilo, nikada više. Previše sam želio pobjedu, nisam se zadovoljavao s drugim mjestom. Pokušavao sam prejako, prenaglo sam reagirao i izgubio sam kontrolu nad brodom te se prevrnuo."

Bambi vjeruje kako će iz toga izvući pouke: "Rekao sam si kako se to dogodilo s razlogom. Siguran sam da Bog nije htio da pobijedim jer bih se osjećao previše moćnim. Shvatio sam da moram više raditi i natjerao sam se na maksimalan rad."

Britanac Ainslie, pobjednik u Finnu prije četiri godine u Ateni, te u Laseru u Sydneyju, opet je čovjek kojeg treba uloviti, a Kljaković Gašpić smatra da to nije nemoguće: "On je najbolji jedriličar u klasi Finn već dosta vremena, svi ga žele pobijediti. Vrlo je težak protivnik. Ako ga želite pobijediti ne smijete napraviti pogrešku. Ali on može napraviti pogrešku kao bilo tko drugi."

24-godišnjak zna da ne smije previše razmišljati o Ainslieu: "Koncentrirat ću se na sebe, ne na njega. Osjećam se samouvjereno, relaksirano i spreman sam za sve. Nemam nikakvih briga."

Ne smeta ga više ni nadimak Bambi: "Bio sam prilično mali, manji od svih u ulici, pa sam dobio taj nadimak. Na početku nisam s njim bio sretan, ali sam nakon nekoliko godina shvatio da će to biti moj nadimak cijeli život."

Nadamo se da će Bambija nakon OI upoznati bolje cijela Hrvatska...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!