Ostali sportovi

Miholjević 38. u Baskiji

Maja Giljanović • nedjelja, 03.08.2008.
Miholjević 38. u Baskiji

28. izdanje Clasice San Sebastian otišlo je u ruke Španjolca Alejandra Valverdea, a zadnju provjeru prije puta u Peking imao je i hrvatski olimpijac Vladimir Miholjević...

Riječanin je 239 kilometara dugačku utrku okončao na 38. mjestu s devet i pol minuta zaostatka za pobjednikom, a iz Baskije će pravac Peking gdje ga očekuju otprije na OI otputovali Radoslav Rogina i Matija Kvasina - naš je trojac prvi put od samostalnosti Hrvatske izborio nastup na OI.

Lani trećeplasirani Valverde je pobjedu osigurao napadom na Alto de Arkal, a u samom je finišu nadjačao ruskog imenjaka mu Aleksandra Kolobnjeva odnosno Talijana Davide Rebellina koji je u San Sebastianu slavio još 1997. godine. Svjetski je prvak Paolo Bettini ciljem prošao četvrti, a jednodnevni je classic vodstva u poretku ProToura stajao Damiana Cunega.

Talijan iz Lamprea koji se još uvijek oporavlja od teškog pada na Tour de Franceu osvojio je, naime, 36. mjesto i za novim liderom Valverdeom nakon 10 utrka zaostaje 19 bodova, a on sam trećeplasiranom Nijemcu Andreasu Klödenu (Astana) bježi njih osam.

San Sebastian:
1.Valverde (Španjolska, Caisse d'Epargne) 5.29.11
2.Kolobnjev (Rusija, CSC) 0
3.Rebellin (Italija, Gerolsteiner) 0
4.Bettini (Italija, Quickstep) 0
5.Pellizotti (italija, Liquigas) 0
...
38.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) +9.34
...

ProTour poredak:
1.Valverde (Španjolska, Caisse d'Epargne) 123
2.Cunego (Italija, Lampre) 104
3.Klöden (Njemačka, Astana) 96
4.Kreuziger (Češka, Liquigas) 94
5.Evans (Australija, Silence Lotto) 85
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!