Rukomet

Hrvatski protivnici na OI sigurni

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 28.07.2008.
Hrvatski protivnici na OI sigurni
Foto: Axel Heimken

Hrvatski protivnici u skupini na Olimpijskim igrama u Pekingu, Španjolci i Brazilci i dalje uspješno kroče pripremama pred olimpijski turnir. Obje su momčadi upisale nove pobjede te tako svojim izbornicima zadali slatke brige. Koga voditi u olimpijsko selo?

Španjolska je na Euroturniru u Strasborugu u prvom susretu s lakoćom pobijedila Island, dočim su u drugoj utakmici uvjerljivo porazili Egipat (37:29). Ponovno su Španjolci dominirali i izborniku Pastoru zadali "slatke brige". Jer, Ruesga i Tomas koji su trebali biti putnici u Španjolsku, ne Kinu, odigrali su odlično i dokazali da zaslužuju biti u momčadi Furije. Koji će od njih dvojice otputovati u Peking, čini se, saznat ćemo tek prije samog puta budući da je ostalo još nekoliko utakmica u kojima se sve može drastično promijeniti. Vrijedi spomenuti i da je kod Španjolaca glavnu riječ na terenu vodio Juanin te tako potvrdio kako će biti jedna od najvažnijih karika u Pastorovoj momčadi.

Domaćin turnira, Francuska, nešto je teže no što je to učinila Španjolska dan prije, porazila Island. Konačnu potvrdu bolje forme ostvarili su tek u drugom poluvremenu budući da je cijeli prvi dio susreta prošao u neizvjesnom tonu (16:16). U nastavku se Francuska uspjela dignuti i na krilima Fernandeza i Karabatića ostvariti pobjedu od 31:28. U Islandskom je dresu baš kao i jučer, najbolji bio Gudjonsson sa šest pogodaka, Steffanson je zabio pet, a Geirsson četiri.

Brazilci su japansko-korejsku turneju okrunili i četvrtom pobjedom u nizu. Ovaj put je pala vojna selekcija Koreje, odnosno A selekcija bez stranaca koji igraju izvan Koreje. Brazilci su odnijeli minimalnu 26:25 pobjedu, a najefikasniji su bili Sousa sa 7 i Zeba s četiri pogotka. Posljednju provjeru prije Pekinga brazilska će reprezentacija imati u Hirošimi, treći put protiv selekcije Japana (prva dva susreta su dobili).

Španjolska: Barrufet, Hombrados, Raul, Belaustegui, Aguinalgalde, Rocas 3, Garabaya 2, Davis 2, Juanin 8, Romero 4, almagro 6, Ruesga3, Tomas 5.

Francuska: Omeyer, Karaboue, Paty, Ostertag, Fernandez 5, Burdet 2, B.Gille 3, Girault 1, Karabatić 6, Kempe, Abati 3, Abalo 3, Gouigou 4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!