Ostali sportovi

"Kao da sam kopala!"

Maja Giljanović • subota, 19.07.2008.
"Kao da sam kopala!"
Foto: Davor Sajko

Svjetska prvakinja Blanka Vlašić zadovoljna je odrađenim na četvrtom mitingu iz serije "Zlatne lige" u Parizu...

"Glavni cilj večeri je ostvaren - četvrta pobjeda je tu, ostaju još dvije. Obistinila su se inače naša predviđanja. Podloga u Parizu je iznimno tvrda i znali smo da neće biti lako dosegnuti visinu od primjerice 205. Kontinuitet skokova preko dva metra s ovih 201 je, međutim, nastavljen, a koliko se teško prilagoditi pariškom zaletištu dovoljno govore rezultati ostalih skakačica".

Splićanka je jučer, naime, iza sebe ostavila Friedrich i Hellebaut na samo 197cm, a rekord mitinga je 202 i to Blankinih lani - 24-godišnjakinja ih inače redovito preskače i samo ove sezone primjerice ima dva skoka preko 206 centimetara iz Istanbula i Madrida.

Poslije pobjede u mikrofon je pred 40-tak tisuća gledatelja izjavila: "Malkicu mi je krivo da nisam uspjela na visini od 205, ali sam pred kraj natjecanja osjetila lagan umor stoga sam zadovoljna i ovim rezultatom", a u kamere je HTV-a (koji je inače još jednom oduševio ljubitelje vrhunske atletike uključenjem u izravni prijenos sa samo sat i 25 minuta kašnjenja) pojasnila: "Ne radi se toliko o umoru koliko o borbi sa zaletištem. Tako je tvrdo da me sada užasno tabani bole jer prije svakog skoka čvrsto bih morala zagaziti da se odvojim od podloge. Imam osjećaj kao da sam cijeli dan kopala", poentirala je.

205, pak, koliko bi je, kaže, zadovoljilo ima prigodu preskočiti ovog utorka na Grand Prix miting u Stockholmu gdje se uputila izravno iz Pariza, a gust raspored nakon dana odmora u Splitu nastavlja u subotu u Londonu.

Što se "Zlatne lige" tiče, prekida se do iza Olimpijskih igara i 29. kolovoza u Zürichu. Prođe li Weltklasse po planu i programu, zadnja je stanica Bruxelles 5. rujna te zlatne poluge vrijedne zasad 500.000 dolara stižu u ruke svjetske prvakinje i prve favoritkinje Olimpijskih igara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!