Ostali sportovi

NHL: Sakic, Hejduk i Tanguay za slavlje Colorada

Tomislav Pacak • utorak, 23.01.2001.

Prva ofenzivna linija Colorada je trenutacno najjaca i najopasnija napadacka linija u zemlji. Joe Sakic (vodeci strijelac lige), Milan Hejduk (igra najbolju sezonu zivota) i Alex Tunguay (vodeci po poenima za igrace u drugoj sezoni) su donijeli dvije teske pobjede Avsima u gostima, pokazavsi jos jednom kako su sposobni dovesti Colorado do novog naslova.

Naravno Colorado nije samo trokut Sakic-Hejduk-Tanguay, njihova druga linija je jednako jaka (Forsberg, Deadmarsh i Drury), imaju jednog od najboljih vratara svih vremena (Patrick Roy) te naravno legendarnog Raya Buorquea u obrani. Protiv takvog Colorada ovog vikenda poraze su potpisali San Jose i Anaheim. U te dvije utakmice trojac je zabio ukupno 10 poena, Sakic 4, Hejduk 3 i Tanguay 3, dok je obrana dospustila samo 3 gola, jedan protiv Sharksa (Owen Nolan), i dva protiv Mocnih Pataka iz Anaheima (oba Marty Mcinnis).

Dallas je u odlicnoj utakmici svladao Pittsburgh, golom branica Sydora u produzetku. Prica dana je ipak bio Alexei Kovalev, koji je od junaka postao tragicar. Naime, Kovalev je u regularnom dijelu zabio pogodak za izjednacenje nakon sjajnog slalom Martina Strake, no vec u 14. sekundi produzetka Rus je iskljucen zbog prekrsaja na Modanu, sto je prilicno olaksalo posao Dallasu.

Kojoti su svoj odlican vikend zapoceli u Anaheimu, koji je sada vec jako udaljen od zadnjeg mjesta koje vodi u doigravanje. Jeremy Roenick je zabio gol, dodao asist, dok je dobru, ali ocito ne dovoljno dobru, utakmicu odigrao Tverdovsky (1+2).

Slijedeceg dana Phoenix je slavio u Dallasu sa 5-2, ponovno dobra utakmica Roenicka (3 asista), te Keitka Tkachuka (1+1) koji kao da zele pokazati vodecim ljudima lige kako su pogrijesili sto nisu stavili ova dva sjajna igraca na popis igraca za NHL All-star utakmicu.

Sabresi su zavrsili vikend s polovicnim uspjehom, nakon pobjede protiv Floride (Hasek shutout), Buffalo je pao u Torontu za koji je savrsen na golu bio Curtis Joseph (28/28). Nikako pravi put ne mogu pronaci igraci Atlante, novi poraz ih je dostigao u New Jerseyu kod Devilsa, koji su nakon sporog starta brzo pronasli pravu formu, te sada zasjeli na celo istoce konferencije, zajedno s Ottawom.

Peter Sykora je zabio dva gola za Vragove, tako je Atlantin ucinak u zadnjih 10 utakmica 0-8-2-0. Nedjelja nije donijela nista bolje Trashersima, iako, uspjeli su izvuci barem bod za promjenu, gostoljubivi su bili Islandersi, koji i inace "vole" darivati gostujuce momcadi.

Da je Florida jedna od najgorih momcadi lige, iako imaju ponajboljeg igraca, dokazali su Panthersi jos jednom, Philadelphia je slavila sa 5-3. Pavel Bure je zabio dva gola za Floridu, no to ocito nije dovoljno. Kod Flyersa briljantan Keith Primeau sa dva gola i dva asista, dobri Mcgillis i Gagne sa 1+1. No navijace Flyersa je vise od pobjede zabrinulo stanje Johna Leclaira, za kojeg se prije utakmice saznalo da ce morati na novu operciju ledja, vjerojatno ce se vratiti do pocetka travnja.

LA Kingsi su prekinuli dobar niz Caroline kod kuce, Zsigmund Palffy je jos jednom predvodio momcad iz Los Angelesa (2+1). Kod Huriicanesa dobro je igrao Jeff Oneill (2 gola), no Palffy je imao vise raspolozenih suigraca (Smolinski, Starr...). St. Louis je dobro zapoceo vikend pobjedom kod kuce protiv Vancouvera, Roman Turek je zabiljezio shutout, dok se napad pobrinuo za po gol u svakoj trecini. U nedjelju su neocekivano porazeni U Nashvilleu sa 3-1, Predatorsi su se sa par pobjeda vratili medju krug kandidata za playoff na Istoku.

Pittsburgh je slavodobitno promarsirao kroz Chicago, Mario Lemiux se vratio u dvoranu u kojoj je osvojio Stanley Cup sa Penguinsima 1993. Uspomene su ocito dobro utjecale na Super Maria, koji je dodao novi gol svojim ionako sjajnim brojkama od povratka: 11 golova i 12 asista u 12 utakmica je zaista fenomenalan ucinak.

Rezultati: Florida at Buffalo 0-1; Washington at Chicago 1-3; Pittsburgh at Dallas 5-6 (OT); Boston at Nashville 0-1; NY Islanders at Minnesota 2-3; Phoenix at Anaheim 4-3; Buffalo at Toronto 0-2; NY Rangers at Montreal 2-2; Tampa Bay at Ottawa 0-3; Atlanta at New Jersey 2-3; Florida at Philadelphia 3-5; LA Kings at Carolina 6-3; Vancouver at Dallas 0-3; Detroit at Edmonton 1-2; Colorado at San Jose 2-1; NY Islanders at Atlanta 4-4; Tampa Bay at Columbus 1-3; Pittsburgh at Chicago 4-0; St. Louis at Nashville 1-3; New Jersey at Minnesota 4-2; Detroit at Calgary 2-4; Dallas at Phoenix 2-5; Colorado at Anaheim 4-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!