Nogomet

Prekasno buđenje

Zoran Zdelar • nedjelja, 04.05.2008.

Nogometaši Međimurja na najbolji mogući način oprostili su se sa svojim (malobrojnim) gledateljima za ovu sezonu. Posljednju utakmicu u 1. HNL do nekih idućih vremena odigrali su odlično, neki nogometaši bili su očito posebno nadahnuti u dvoboju s Interom, no buđenje je stiglo prekasno...

Slika 1 od 2.

Vratar

Velimir Radman (Rijeka) – Rezervni vratar Rijeke na najbolji mogući način iskorištava priliku koju mu je pružio Zlatko Dalić nakon što se prvi vratar po statusu, Dragan Žilić, razbolio. Radman je protiv Cibalije bio odličan, obranio je nekoliko sjajnih prilika Vinkovčana i najzaslužniji je što momčad s Kvarnera i dalje gaji nade za osvajanje trećeg mjesta i izlaska u Kup Uefa.

Obrana

Marko Radas (Cibalia) – Desni bek Vinkovčana ostavio je iznimno dobar dojam na Kantridi, unatoč tome što je njegova momčad u konačnih poražena s uvjerljivih 2:0. Golovi nisu pali preko njegove strane, pa se tako ne može ni označiti krivim za jedan od njih, no poziciju u momčadi kola je zaslužio svojim stalnim prijetnjama po desnom boku. Veliki broj puta je svojim ubačajima s desnog boka dovodio Radmana u prijetnje, no suigrači nisu uspjeli nijednu loptu na pravni način iskoristiti.

Franjo Pintarić (Međimurje) - Pravo dijete međimurske nogometne škole, mladi Pintarić nedavno je dobio i pozivnicu za mladu reprezentaciju. U utakmici protiv Intera postigao je gol za 2:0, koji je u stvari dao sigurnost domaćinima, a goste bacio u depresiju. Osim toga, asistirao je još za jedan pogodak i bio je stalna prijetnja Interu.

Tomislav Višević (Osijek) – Lijeva strana osječke obrane i ovog je puta bila gotovo pa neprolazna, iza Viševića je još jedan vrlo dobar nastup. Lončarević je ovog proljeća iznimno dobro posložio svoje redove, a obrana je možda i najbolji dio momčadi. Skender je u svakom slučaju mogao biti gotovo pa siguran da mu neće stizati previše prijetnji s lijeve strane.

Veza

Etto (Dinamo) – Dinamov Brazilac igra možda i svoje posljednje utakmice u dresu Dinama. Hertha navodno samo što nije poslala i službenu ponudu za njega, a na Poljudu su skauti mogli vidjeti iznimno rastrčanog Etta, koji je na kraju i donio izjednačenje Modrima na Poljudu. Bio je doduše nešto opasniji u prvom dijelu utakmice, no pogodak je postigao iznimno spretno u drugom poluvremenu.

Goran Rubil (Hajduk) – I Hajdukova desna strana veze je vrlo dobro funkcionirala u najvećem hrvatskom nogometnom derbiju. Čale i suigrači teško su pronalazili rješenje za Rubila, koji je tijekom većeg dijela utakmice bio iznimno opasan, razigran i rastrčan.

Zoran Ratković (Međimurje) - Ovaj je Međimurac iskoristio ono što mu je Inter ponudio i na najbolji način dokazao treneru da je igrač na kojeg valja računati. Od četiri je pogotka agilni Ratković namjestio dva, a jednog je i sam zabio, i to prolaskom kroz "jablane" Zaprešića, ostavivši ih sve u čudu.

Srebrenko Posavec (Slaven Belupo) – Koprivničani nisu slavili previše lako protiv prilično čvrstog Zagreba. Presudio je kazneni udarac kojeg je uspješno izveo upravo Srebrenko Posavec, no nije to jedino razlog zbog čega je u momčadi kola. Svojom igrom pokretao je veliki dio akcija Slaven Belupa, a iako ne postoje statistički podatci, ostaje barem dojam da je pretrčao daleko najviše na subotnjoj utakmici u Koprivnici.

Eliomar (Međimurje) - Međimurski Brazilac znao je češće promašiti no zabiti u ovom prvenstvu, ponekad je propustio realizirati i ono što je bilo teško propustiti. No, ne čudi takva statistika ukoliko znamo da je on tek na pragu 20. godine. Svoj je osobni rezultat mladi Eliomar uvelike popravio protiv Intera, i zabio dva komada.

Napad

Ante Rukavina (Hajduk) – Mladi Hajdukov napadač ovog proljeća napokon je počeo igrati onako kako se od njega i očekivalo još od prošle sezone otkako je stigao sa Šubićevca. Bio je Rukavina prvo ime splitske utakmice. Doveo je Hajduk u vodstvo svojim pogotkom, ali se također još nekoliko puta našao u lijepim prilikama, no tada ipak nije bio dovoljno precizan.

Ermin Zec (Šibenik) – Napadač Šibenika jedan je od najzaslužnijih što je njegova momčad sa Stanova odnijela sva tri boda. Bio je najveća prijetnja zadarskom vrataru, a domaća je obrana s njim imala dosta problema. U 48. minuti sigurno je realizirao najstrožu kaznu čime je donio vodstvo svojoj momčadi. Osmi je to njegov prvenstveni gol, treći na Stanovima ove sezone.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!