Nogomet

Posljednja mala utakmica

Vedran Attias • utorak, 29.04.2008.

Pred Modrima je odgođena utakmica 27. kola protiv Intera iz Zaprešića. Prije serije utakmica s Hajdukom i posljednjeg kola s Rijekom, Dinamo u srijedu mora odraditi zadnju "malu" utakmicu...

Zvonimir Soldo očekuje zatvorene goste: "Igramo s ekipom koja se nalazi u donjem dijelu tablice i pod svaku cijenu želi izbjeći dodatne kvalifikacije. Zadnjih nekoliko utakmica su neporaženi i sigurno je kako će u Maksimiru igrati dosta zatvoreno i kroz tu svoju igru nas pokušati iznenaditi preko kontri i polukontri."

Modri strateg ima dosta problema oko sastava. Naime, mladi Barbarić imao je lagani grč mišića pa je napravio tek renegeracijski trening i pitanje je koliko može. Modrić je bio odsutan i pitanje je u kakvom je stanju, Drpić je imao želučanih problema i također je pod upitnikom dok Guela već duže vrijeme ima problema s koljenom i leđima.

Modrim mukama tu nije kraj - Antolić je s mladom reprezentacijom u Slovačkoj, Carlos je nakon nekoliko treninga ponovno osjetio trbušni zid, a Bišćana "muči" prednja loža. Definitivno najljepši razlog za izostanak ima Brazilac Etto koji se ženi. Kako su Modri trebali ovaj tjedan imati slobodan, vjenčanje je dogovoreno prije nego što se dogodila tragedija u Zadru.

Sve se glasnije priča o kraju karijere vratara Kocha: "Koliko znam, Koch je u Turskoj produžio ugovor s Dinamom na još godinu dana. I ja sam dugo igrao nogomet i bilo je trenutaka kad mi je teško padao trening i odvajanje od obitelji - pogotovo kada sam bio stariji, no već bi drugi dan uživao u igri tako da ne bih to gledao na način kako novine prenose. Takve faze jednostavno dođu, osobno sam ih prošao i s te strane ga razumijem. Problem će se javiti ako zdravstveni problemi potraju duže. Još ćemo razgovarati na tu temu do kraja sezone i onda ćemo vidjeti što će biti."

Također se u nekim medijima provlači kako se stoper Schildenfeld vraća u Dinamo zbog problema s okom, no na tu temu - Soldo je jasan: "Ne znam ništa o tome." Sličan komentar ima i na komentare o mogućem puštanju utakmice Interu: "Meni je uopće glupo komentirati takve stvari. Kada bih osjetio da se tako nešto sprema - prvi ne bih sjedio tu i glupo mi je o tome razgovarati."

Nakon Intera, pred Dinamom su tri utakmice s Hajdukom i hoće li možda Soldo u ovoj najmanje važnoj, u prvenstvenoj, odmarati neke igrače: "Na zadnjoj nas je utakmici bilo 16 i teško mi je govoriti o odmaranju igrača jer ne znam uopće koliko ću ih imati na raspolaganju, no, koliko će biti moguće, rotirat ću igrače."

Utakmica s Interom na rasporedu je u 18 sati i ulaz je besplatan. Iako se utakmica igra na radni dan, termin odigravanja zaista omogućuje svakome da na Maksimiru provede uvod u polufinale Lige prvaka. Dinamo ove sezone ima 9:0 gol razliku protiv Intera, a niti inače Inter nije baš dobro prolazio u Maksimiru pa je moguće kako gledatelje očekuje dobra utakmica.

T-Com HNL, odgođeno 27. kolo: Dinamo - Inter, 18 sati

Dinamo: Kelava - Buljat, Drpić, Mikulić, Čale - Mikić, Vukojević, Vrdoljak, Sammir - Tadić, Balaban

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!