Nogomet

Hajduk prepolovljen dočekuje Osijek

Bernard Jurišić, Vedran Stilin • utorak, 29.04.2008.

Ne može proći ni jedno prvenstveno kolo da se u Hajduku ne zbrajaju nove ozljede, novi izostanci. Na Kantridi su dva boda prosuta u sudačkoj nadoknadi, pa se "trica" protiv Osijeka opet nameće kao imperativ, kako bi se osiguralo željeno drugo mjesto. Kalinić zbog kartona neće prijetiti Osječanima, a velike su šanse da će "bili" biti i bez još ponekog igrača...

Da su uspjeli sačuvati tri boda na Kantridi, Splićani su utakmicu protiv Osijeka mogli dočekati mirni i početi pripreme i rekuperaciju za tri završan ogleda s Dinamom. Ovako, lov na nova tri boda opet je neminovan, jer za klub Hajdukovog rejtinga nikako nije svejedno hoće li prvenstvo završiti kao doprvak ili na nekoj nižoj stepenici.

Boj na Kantridi ostavio je nove modrice na nogama Hajdukovaca, a na ozljede su se požalili Živković, Andrić i Linić. S obzirom da već u subotu Hajduka na Poljudu očekuje derbi s Dinamom, logično je da Jarni neke od spomenutih ostavi na klupi. A kako će se tražiti nova pobjeda - teško je da će to biti praktično nezamjenjivi Andrić.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Najboljem Hajdukovu strijelcu Nikoli Kaliniću dobro će doći pauza zbog žutih kartona, a u vrhu napada po prvi put će od prve minute na Poljudu krenuti Rukavina i Bušić. "Ruki" je konačno dohvatio pravu formu i sve je češći je u rubrici strijelaca, dok strijelac 27 prvenstvenih pogodaka u dresu Hajduka još čeka ovogodišnji prvijenac nakon povratka s polusezonske posudbe u kijevskom Dynamu.

S druge strane kod nogometaša Osijeka ostalo je jako malo nade u povoljan ishod borbe za Europu, jer kiksom u Šibeniku ambicije su naglo splasnule. Istina, Slaven Belupo i Rijeka također se nisu proslavili u kolu iza nas, no kada se pogleda raspored do kraja sezone i tome pridoda podatak da Osijek nije slavio na Poljudu otkako postoji HNL-a, onda je jasno da samo znanstvenofantastičan rasplet može u konačnici donijeti izlazak u Europu Lončarevićevom sastavu.

Bila je to još jedna blijeda predstava Osječana kakvu samo oni znaju režirati. U trenutku kada im se otvori prilika učiniti veliki iskorak i prije ovoga kola naći se među tri vodeća sastava, oni su se povukli čekajući protivnika da im pokloni pobjedu. Teško će s takvim stavom i budućnost biti obojana svjetlijim nijansama.

Hajduk je nova stepenica, možda i najneugodnija jer niti Splićani još nisu zakaparili drugo mjesto, što svakako donosi dodatnu težinu nad tih 90 poljudskih minuta. Lončarević će moći računati na gotovo sve igrače koje je poveo na dalmatinsku turneju, tek je pitanje hoće li se poneki ozlijeđeni iz utakmice na Šubićevcu možda poštedjeti za utakmicu s Varteksom u subotu u Gradskom vrtu. Sigurno je kako će se Osječani muški morati suprostaviti Splićanima ukoliko žele i nakon sutrašnje utakmice maštati o toliko željenoj Europi.

Utakmica se igra u utorak u 18 sati, a možete je pratiti UŽIVO na Sportnet.hr.

HAJDUK: Varvodić - Sablić, Maloča, Buljat - Andrić, Ljubičić, Rubil, Gabrić, Cernat - Rukavina, Bušić.

OSIJEK: Skender - Smoje, Babić, Višević, Stranatić - Todorčev, Vida, Šolić, Hrnčević - Primorac, Pavličić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!