Nogomet

Celtic prvi na tablici

Duje Mogić • nedjelja, 20.04.2008.

Pobjedom 1:0 nad šestoplasiranim Aberdeenom Celtic je preskočio vodeće Rangerse i trenutno drži dva boda više. Ipak, stanje bi se moglo brzo promijeniti budući da Rangersi imaju tri utakmice manje.

Momčad Gordona Strachana učinila je izvrstan posao ovog tjedna. Nakon što su konačno pobijedili najljuće rivale sredinom tjedna, za vikend su iskoristili zalet i pobijedili Aberdeen. Dvije uzastopne pobjede omogućile su im da preskoče Rangers i osjete slast boravka na čelu tablice. Jedini pogodak na utakmici protiv Aberdeena postigao je Grk Samaras u 56. minuti.

Uzbudljivu utakmicu odigrali su Hearts i St Mirren sa puno preokreta i čak pet pogodaka. Poveli su gosti u 20. minuti preko McCaya, a do kraja poluvremena Hearts preokreće preko Jonssona i Glena. Deset minuta prije kraja izjednačava Mason, ali da bodovi ostanu kod kuće pobrinuo se Kingston par minuta poslije.

Tvrdu utakmicu bez pogodaka odigrali su Falkirk i Gretna. Posljednja momčad lige, Gretna, uspjela je izdržati nalete domaćina i kući odnijeti teško zarađeni bod. Inverness CT se glatkom pobjedom od 3:0 nad Kilmarnockom odmakao od dna tablice.

Nedjeljna utakmica između Dundee Uniteda i Hiberniana je donijela raspodjelu bodova između dvije momčadi koje se bore za mjesto koje vodi u Europu. Gosti su poveli u 57. minuti preko Deana Shielsa, ali su domaćini anulirali to vodstvo nakon samo tri minute. Precizan s bijele točke bio je Noel Hunt.

Rangersi su u međuvremenu odradili zadaću u kupu. Pobjedom nakon jedanaesteraca protiv drugoligaša St Johnstona plasirali su se u finale gdje ih čeka još jedan drugoligaš Queen of the South. Loša vijest za Rangerse je ozljeda Naismitha i Burkea, koji su se pridružili ranije ovog tjedna ozlijeđenom vrataru McGregoru.

Škotski Premiership, rezultati: Celtic - Aberdeen 1:0, Falkirk - Gretna o:o, Hearts - St Mirren 3:2, Inverness CT - Kilmarnock 3:0, Dundee Utd - Hibernian 1:1.

Škotski Premiership, tablica:
1. Celtic - 34 uta. - 77 bod.
2. Rangers -31 uta. - 75 bod.
3. Motherwell - 32 uta. - 52 bod.
4. Dundee United - 34 uta. - 51 bod.
5. Hibernian - 34 uta. - 51 bod.
6. Hearts - 33 uta. - 42 bod.
7. Aberdeen - 34 uta. - 45 bod.
8. Falkirk - 34 uta. - 44 bod.
9. Inverness CT - 34 uta. - 39 bod.
10. Kilmarnock - 34 uta. - 34 bod.
11. St Mirren - 33 uta. - 34 bod.
12. Gretna - 34 uta. - 8 bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!