Automoto

Renault želi natrag

Goran Markuš • petak, 11.04.2008.

Iako su doveli dvostrukog svjetskog prvaka i po mnogima ponajboljeg F1 vozača današnjice Fernanda Alonsa momčad Renaulta još je daleko od borbe na samom vrhu grida. Posljednji potez ove francuske momčadi je kupnja super računala koje bi trebalo ubrzati povratak u nekadašnju formu…

Kalifornijska tvrtka Appro potpisala je ugovor sa Renaultom koji ih obvezuje da do kraja lipnja ove godine ugrade super računalo vrlo visokih performansi u momčadsku tvornicu kod grada Enstone u Velikoj Britaniji.

Super računalo "Xtreme-X2" koristiti će se kod raznih proračuna najčešće vezanih sa dinamikom fluida te bi trebao čak pet puta povećati dosadašnje računalne mogućnosti ekipe. Sličnu situaciju imali smo nedavno i kod BMW-a koji je značajno napredovao nakon ugradnje super računala "Albert" kao i najnovijeg "Albert2".

Iako je Renault najavio veliki pomak već u Barceloni najnovije informacije govore kako će sve novosti za bolid s naglaskom na aerodinamički paket biti spremne tek za VN Turske. Unatoč činjenici kako se svi nadaju što većoj i žustrijoj borbi na samom vrhu pitanje je hoće li ovi najnoviji potezi Renaultu zaista pomoći da što brže stignu do željenog cilja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!