Nogomet

Odluku odgoditi za Kranjčevićevu

Mihaela Bradovski • utorak, 08.04.2008.

U Kranjčevićevoj ulici ovoga proljeća ne znaju za poraz. Nogometaši Zagreba u osam su uzastopnih utakmica osvajali bodove, a već sutra ih očekuje novi izazov, lider prvenstva kao protivnik u polufinalu Kupa. Ždrijeb je htio da Zagrebaši prvu utakmicu odigraju u Maksimiru, upravo tamo gdje su doživjeli zadnji prvenstveni poraz...

Posljednji poraz Pjesnici su doživjeli upravo u Maksimiru. U prosincu prošle godine “bijeli” su od Dinama izgubili s visokih 6:3. No, od tada igrači Miroslava Blaževića prezentiraju sve bolju igru, a i u nedavnom susretu ovih dviju momčadi upravo su Zagrebaši bili bliži pobjedi. Desni bočni Mensur Mujdža uzdrmao je gredu, a isti je igrač bio strijelac trećeg pogotka za “bijele” u prosincu.

Od Mujdže se očekuje da i sutra odigra na razini na kojoj igra cijelog ovog proljeća, no i forma zadnjeg veznog Marka Kartela raste iz utakmice u utakmicu. Pjesnici računaju na prekide kao na svoje najjače oružje, a kod njih se posebno dobro snalazi upravo Kartelo, strijelac u Vinkovcima i Šibeniku. Zanimljivo da je Kartelo baš u kup-natjecanju postigao svoj prvi pogodak u bijelom dresu.

Snaga Pjesnika je i u činjenici da su gotovo svi prvotimci ove sezone postigli barem jedan pogodak, a u posljednjih nekoliko utakmica s pogocima prednjače “bijeli” veznjaci. Veliki je to plus kada se zna da zbog ozljeda nema Lovreka i Piškora, a mladom Jurendiću nikako da krene. Jurendić je jedini igrač, uz obrambene, koji se ove sezone nije upisao u listu strijelaca, a ovoga se tjedna požalio i na ozljedu.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Upravo se zato Miroslav Blažević najviše dvoumio oko toga koga postaviti u napad uz Senijada Ibričića. Iako je trenutna forma na strani Marina Oršulića, Blažević je prednost odlučio dati Marku Grgiću. Tako će Oršulić svoju priliku i ovoga puta čekati sa klupe. No, upravo na njega i Pejića Blažević računa kao na jokere. Njih su dvojica svojim ulaskom u prosincu "aktivirali" suigrače, a još je uvijek u sjećanju akcija za drugi pogodak Lovreka.

Zagrebaši će u Maksimiru biti kompletni. Na golu će svoje mjesto zauzeti kapetan Stojkić, obrambena trojka i ovoga će puta biti Labudović - Nadarević - Ivanković, ispred njih, na mjestu zadnjeg veznog, zaigrat će Kartelo, na bokovima Mujdža i Čutura, a u samoj središnjici Brkljača i Parlov, koji će kaznu zbog tri žuta kartona odraditi u Zaprešiću. Najistureniji će biti Ibričić i Grgić.

Svi su u Zagrebu svjesni da je teško biti bolji od Dinama u dvije utakmice, no nemaju se namjeru unaprijed predati. Svoj će prolaz tražiti kroz pogodak u gostima i hrabru i čvrstu utakmicu uzvrata. Europa kao motiv morala bi biti veliki poticaj, "bijeli" su prije nekoliko tjedana pokazali da znaju i mogu, a hoće li i ovoga puta pronaći dovoljno hrabrosti i vjere, vidjet ćemo sutra.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati, a glavni sudac susreta je Domagoj Vučkov iz Rijeke. Uzvratna se utakmica igra za dva tjedna, 23. travnja s početkom u 16.30.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!