Zimski sportovi

Washington u doigravanju, Carolina out

Ante Jukić • nedjelja, 06.04.2008.

Noćas smo doznali i zadnjeg sudionika ovogodišnjeg doigravanja NHL-a. Washington Capitalsi su na domaćem ledu svladali Floridu te se tako, kao pobjednici Southeast divizije, plasirali u playoff

Iako su na polovici sezone bili pretposljednja momčad Istočne konferencije, Washington Capitalsi su napravili rijetko viđen pothvat,i uspjeli dohvatiti playoff, prvi puta nakon 2003. godine. Nakon što su večer prije napravili veliki posao za Capitalse, pobjedivši u gostima Carolinu, Florida Panthersi nisu imali snage za još jedno iznenađenje. U prepunom Verizon Centru, Capitalsi su slavili sa 3:1, ostvarivši tako svoju 11. pobjedu u zadnjih 12 utakmica. Pogotke za domaćine postigli su Fleischman, Fedorov i Semin, dok je jedini strijelac za Floridu bio Kreps. Osim što su se uspjeli plasirati u doigravanje, Capitalsi su osvojili i prvo mjesto u Southeast diviziji, što im donosi prednost domaćeg leda u prvom krugu playoffa. Veliki dio zasluga za ovaj uspjeh Washingtona svakako pripada i treneru Bruceu Boudreaueu, koji je Capitalse preuzeo kada su, sa samo šest pobjeda u prvih 21 utakmica, bili najlošija momčad lige.

Montreal je, pobjedom nad Toronto Maple Leafsima, na sjajan način završio regularni dio sezone. U pobjedu od 3:1, dva pogotka je ugradio Christopher Higgins, a odličan je bio i Mark Streit koji je ubilježio gol i asistenciju. Utješni pogodak za Maple Leafse postigao je Mark Bell. Canadiensi sada s nestrpljenjem čekaju večerašnje gostovanje Pittsburgha u Philadelphiji. U slučaju pobjede Flyersa, Montreal će u doigravanje ući kao najbolja momčad Istočne konferencije, prvi puta nakon 19 godina. S druge strane, Toronto je ovim porazom zaključio još jednu razočaravajuću sezonu, treću uzastopnu u kojoj neće vidjeti doigravanje. Zaista frustrirajuće za jednu od najtrofejnijih i najpopularnijih momčadi lige.

A kada se govori o frustracijama i razočaranjima, ne može se ne spomenuti momčad Vancouvera. Iako su većim dijelom sezone igrali dosta solidno, Canucksi su sve prosuli u zadnjih osam utakmica, u kojima su ostvarili čak sedam poraza, ostavši tako bez playoffa nakon što su prošle sezone osvojili Northwest diviziju. U zadnjoj utakmici sezone, sa 7:1 pregazio ih je Calgary, napunivši tako do vrha mrežu indisponiranih Canucksa. Jarome Iginla je, već tradicionalno, bio najbolji u redovima Flamesa, ubilježivši jedan gol i dvije asistencije. Kapetanu Calgaryja to je bio 50. pogodak sezone, čime je drugi puta u karijeri došao do tog vrijednog dostignuća. Njegovoj momčadi sada preostaje pričekati večerašnji dvoboj Minnesote i Colorada. U slučaju pobjede Wildsa, Calgary će, kao šestoplasirana momčad Zapada igrati upravo s Minnesotom u prvom krugu doigravanja, dok bi pobjeda Colorada gurnula Flamese prema dvobojima sa San Joseom.

Ostale noćašnje utakmice igrane su uglavnom za prestiž, budući da nisu nosile veću rezultatsku važnost. Aktualni prvaci, Anaheim Ducksi, su u susjedskom dvoboju bili bolji od Los Angelesa. Navijače Ducksa svakako će obradovati dva pogotka Teemu Selannea, koji bi trebao biti jedan od ključnih igrača Anaheima u pokušaju drugog uzastopnog osvajanja Stanley Cupa.

St. Louis je na svom ledu, bez većih problema, slavio protiv Columbusa, a od svojih navijača su se pobjedom oprostili i Atlanta Trashersi, koji su bili bolji od Tampe. Igrači Bostona su, izgleda, malo burnije proslavili pobjedu u Ottawi dan ranije, koja im je osigurala nastup u playoffu. Sinoć su uvjerljivo poraženi od Buffala, koji je tako pobjedom zaključio, za njih, poprilično neuspješnu sezonu.

Večeras se igra zadnjih sedam utakmica regularnog dijela sezone. Iako su svi sudionici doigravanja poznati, na rasporedu je nekoliko zanimljivih susreta. Devilsi i Rangersi će u međusobnom dvoboju odlučiti o četvrtom mjestu Istoka, a moglo bi doći i do promjene na samom vrhu iste konferencije, ako Pittsburgh ostvari pobjedu u Philadelphiji.

NHL, rezultati, 05.04.2008. : Los Angeles – Anaheim 3:4, St. Louis – Columbus 3:0, Boston – Buffalo 0:3, Montreal – Toronto 3:1, Washington – Florida 3:1, Atlanta – Tampa Bay 4:1, Vancouver – Calgary 1:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!