Zimski sportovi

Boston, Philadelphia i Ottawa u doigravanju

Krešimir Ferlak • subota, 05.04.2008.

Prekjučer smo saznali svih osam sudionika doigravanja na Zapadu, a nakon jučerašnjeg dana imamo sedam na Istoku. Jedino je pitanje Washington ili Carolina, s time da Capitalsi sve drže u svojim rukama. Jučer je ključnu ulogu odigrala Florida pobijedivši Carolinu, pa je i Ottawa unatoč porazu osigurala playoff. Dobili smo i prvi siguran par za doigravanje nakon što je Chicago svladao Nashville.

Carolina je imala čistu situaciju. Pobjedom nad Floridom osvajaju diviziju i osiguravaju mjesto u doigravanju. Sve je već bilo spremno za slavlje, ali Panthersi su imali drugačije planove. Iako su Hurricanesi dominirali cijelu utakmicu, iako su imali čak 29 udaraca na gol više, Florida je iskoristila svoje šanse i pobijedila sa 4:3. Ključni trenutak je bio kraj drugog perioda, kada su Hurricanesi pri vodstvu Floride od 3:2 imali igrača više, ali ne samo da nisu zabili, već je Radek Dvorak u kontri zabio za 4:2 i od tog šoka se Carolina više nije oporavila. Ovo je Hurricanesima bila zadnja utakmica i jedina nada za playoff im je, zanimljivo, Florida. Naime, danas igraju Washington i Florida i ako Panthersi pobjede Carolina je u doigravanju, ali ako Capitalsi osvoje makar i bod, Washington će osvojiti diviziju i nastaviti sezonu.

Boston je slavio u Ottawi sa 2:1 i izborio doigravanje. S obzirom da je Florida slavila kod Caroline i Ottawa je, unatoč porazu, postala sigurnim sudionikom playoffa. Bila je to dosta čvrsta utakmica u kojoj su gosti preko Chare i Kessela iskoristili svoje šanse, dok je za Senatorse samo uspio smanjiti Vermette. U Ottawi unatoč doigravanju nema mira jer su jučer saznali da će Mike Fisher, i što je još bitnije, kapetan Daniel Alfredsson propustiti početak doigravanja, a vjerojatno ih neće biti nekoliko tjedana. Podatak da je Ottawa u jedanaest odigranih utakmica bez Alfredssona ove sezone, pobijedila samo dva puta, dovoljno govori.

Philadelphia je odigrala jednu od možda svojih najboljih utakmica sezone i razbila Devilse sa 3:0. Da na golu New Jerseya nije bilo raspoloženog Brodeura, katastrofa bi bila još i veća. R.J. Umberger je doveo Flyerse do vodstva u prvoj trećini i taj je rezultat stajao sve do sredine trećeg perioda kada u razmaku od četrdesetak sekundi Upshall i Lupul postavljaju konačnih 3:0 za Flyerse. Philadelphia je tako osigurala doigravanje nakon što su prošle sezone imali najlošiji skor u cijeloj ligi.

Na Zapadu smo i saznali i prvi par koji će se sastati u doigravanju. Bit će to Detroit i Nashville. Predatorsi su jučer gostovali u Chicagu i izgubili sa 3.1 i tako će sezonu definitivno završiti na osmom mjestu u konferenciji. Patrick Kane je postigao pogodak i asistenciju i stigao do broja 20 u golovima i 71 u bodovima što je impresivno za jednog 19-godišnjaka i nije ni čudo što je prvi favorit za osvajanje naslova za novaka godine. Nashville jučer nije odigrao dobru utakmicu, a dobre, ustvari odlične utakmice će im trebati ako žele izbaciti Red Wingse, najbolju momčad regularnog dijela sezone.

Nhl, rezultati: NY Rangers – NY Islanders 3:4 (SO), Carolina – Florida 3:4, Philadelphia – New Jersey 3:0, Ottawa – Boston 1:2, Chicago – Nashville 3:1, Dallas – Phoenix 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!