Zimski sportovi

Vancouver ispao, Ottawa pregazila Toronto

Krešimir Ferlak • petak, 04.04.2008.

Jučerašnji je dan ponudio deset utakmica i donio potpuno razrješenje u Zapadnoj konferenciji. Nashville je pobjedom nad St.Louisom osigurao doigravanje, dok Vancouver neće zaigrati u playoffu, što je prilično veliko iznenađenje. Washington je ušao među osam, ali tko zna da li će tu i ostati, dok su Senatorsi napokon proigrali. Do velikih ostvarenja stigli su Minnesota i Detroit...

Edmonton je rasterećen došao u Vancouver, sa željom da sezonu završi u stilu. U tome su i uspjeli. Sa 2:1 su svladali Canuckse i domaćinima potopili sve nade u playoff. Golovima Reasonera i Stolla Oilersi su otišli na 2:0, a u trećem je Burrows uspio samo smanjiti rezultat, ali do izjednačenja i preokreta nisu došli. Vancouver je vjerojatno najveće razočaranje ove sezone. Kroz cijelu godinu su imali problema sa postizanjem pogodaka, a niti obrana nije bila čvrsta kao lani, pa ni Roberto Luongo nije bio u onoj svojoj pravoj formi. Težak udarac za Canuckse i mogući su veći potresi u ovoj momčadi kroz ljetne mjesece.

Nashville je zato, za razliku od Vancouvera, jedno od najugodnijih iznenađenja lige. Preko ljeto su izgubili dosta važnih igrača, ali kombinacija iskustva i mladosti pokazala se dobitnom i jučerašnjom pobjedom nad St.Louisom od 3:2, Predatorsi su osigurali doigravanje, a u zadnjoj utakmici sezone čak bi mogli i do sedmog mjesta konferencije. Pogotkom Grega DeVriesa početkom treće Nashville je preokrenuo vodstvo Bluesa i taj rezultat održao do kraja i velikog i zasluženog slavlja za momke iz Glazbenog grada. Nashville ima samo bod manje od Calgarya i u zadnjoj utakmici bi čak i mogli preskočiti Flamese.

Nakon dvije utakmice u kojima nisu postigli niti pogodak i nakon što su istrpjeli žestoke kritike cjelokupne javnosti, Senatorsi su pokazali da i dalje znaju igrati i zabijati. U Torontu su slavili sa čak 8:2 i približili se na mali korak do mjesta u doigravanju. Antoine Vermette je postigao hat-trick i asistirao, a Dany Heatley pridodao dva pogotka za razigrane Senatorse. Domaćin su, istina poveli, ali kasnije su ih potpuno nadigrali susjedi iz glavnog grada i dodali još malo soli na ranu teškoj sezoni Maple Leafsa.

Washington je pobjedom nad Tampom došao na osmo mjesto u konferenciji. Capitalsi sada imaju isti broj bodova kao Boston i bod više od Philadelphije, ali loše vijest za njih je što Bruinsi i Flyersi još imaju dvije utakmice do kraja sezone, ali Capitalsi samo jednu. Alex Ovečkin je ponovno bio prva zvijezda i došao do 65. pogotka u sezoni, što je najviše golova da je neko lijevo krilo postiglo u povijesti NHL-a. Još jedno veliko dostignuće za Ovečkina, ali jedina želja koju sada Capitalsi i Ovečkin imaju je ulazak u doigravanje.

Minnesota je već prije osigurala ulazak u doigravanje, a jučer su po prvi puta u povijesti kluba osigurali i naslov prvaka divizije. Protiv Calgarya su slavili sa 3:1. Marian Gaborik, koji ovaj mjesec nosi oznaku kapetana, postigao je dva pogotka i asistirao te stigao do 42 pogotka i 83 poena u sezoni. Ovo je Gaboriku najbolja sezona u karijeri, a sa Pavolom Demitrom čini odličan par. Minnesota igra čvrsto u obrani i ubojito u napadu i bit će izuzetno neugodan protivnik u doigravanju.

Detroit je pobjedom nad Columbusom osigruao Presidents Trophy kojeg dobiva momčad koja završi sezonu sa najviše bodova. Detroit utakmicu prije kraja ima nedostižnih 113. Columbus se istina dobro držao, čak su i vodili 2:1 u trećoj, ali golovima Franzena i Zetterberga Red Wingsi još jednom dokazuju da velike momčadi uvijek nađu načine do pobjede. Zetterberg je zabio samo 11 sekundi prije kraja za novo slavlje Detroita i prednost domaćeg leda kroz cijelo doigravanje.

NHL, rezultati: Toronto – Ottawa 2:8, Washington – Tampa Bay 4:1, Montreal – Buffalo 3:1, NY Islanders – NY Rangers 0:3, Detroit – Columbus 3:2, Nashville – St.Louis 3:2, Minnesota – Calgary 3:1, Phoenix – Dallas 2:4, Vancouver – Edmonton 1:2, Los Angeles – San Jose 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!