Košarka

Moskovljani izjednačili u Grčkoj

Kristian Hohnjec • četvrtak, 03.04.2008.

Nakon što su došli do iznenađujuće pobjede u Moskvi, igrači Olympiacosa nisu uspjeli iskoristiti veliku priliku za prolaz na Final Four. Predvođen Ramunasom Šiškauskasom CSKA je odigrao izuzetno kvalitetnu utakmicu i na kraju pobijedio s 84:74...

Duel CSKA i Olympiacosa bit će odlučen u majstorici. Moskovljani su uspjeli izbjeći iznenađujuću eliminaciju uvjerljivom izvedbom u dvorani "Mira i prijateljstva". Messinina momčad serijom pogodaka s distance utakmicu je prelomila početkom drugog poluvremena. Domaćin se u preostalom vremenu nije uspio približiti na prijeteću distancu, završilo je sa 74:84.

"CSKA ima puno više iskustva, igrali su mnogo biti ili ne biti utakmica. To objašnjava večerašnji rezultat. Nismo bili mirni čak i kada smo bili u vodstvu. Imamo još jednu šansu. Sljedeća utakmica će biti drukčija priča", pokušavao je objasniti poraz Panagiotis Giannakis.

Ramunas Šiškauskas (20 koševa, četiri skoka, tri asista) odigrao je presudni ulogu u seriji koja je odlučila pobjednika. Njegovim uzastopnim tricama CSKA je poveo s 55:40 i povratka za Pirejce više nije bilo. "Osim prve četvrtine, mislim da smo odigrali vrlo dobru obranu. Zaustavili smo Greera. Svi su htjeli pokazati da možemo odigrati mnogo bolje no prije dva dana", rekao je Litavac.

Veliku pomoć iskusni Šiška imao je u Trajanu Langdonu (18 koševa, 4/4 za tri) i Matjažu Smodišu (17 poena). Na drugoj strani tek su Qyntel Woods (19 koševa, sedam skokova) i Georgios Printezis (17 poena, sedam skokova) zaslužili palac gore.

"Nema mjesta za slavlje. Ovo je bilo tek drugo od tri poluvremena. Olympiacos nas može pobijediti u Moskvi. Domaća publika stvara veliki pritisak na igrače. To se nama dogodilo u Moskvi, a večeras i Olympiacosu. Obje momčadi posjedu kvalitetu za Final Four", komentirao je Ettore Messina. Odlučujući susret na rasporedu je sljedećeg četvrtka u Moskvi.

Euroliga, četvrtfinale: Olympiacos - CSKA Moskva 74:84 (1-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!