Košarka

Basile izborio treću

Branimir Korać • četvrtak, 03.04.2008.

Maccabi i Barcelona igrat će majstoricu za odlazak na Final Four Eurolige. Nakon što su Izraelci slavili u Nokia Areni, Barcelona je uzvratila na svom parketu i treća utakmica u Tel Avivu dat će sudionika Final Foura...

Raspoloženi Gianluca Basile najzaslužniji je što će se igrati treća utakmica u dvoboju Barcelone i Maccabija. Talijan je odigrao utakmicu sezone, bio je nezaustavljiv i s 34 poena, od čega šest trica, potopio je Maccabi. No nije samo Basile odigrao dobru utakmicu, pratili su ga i Pepe Sanchez i Roger Grimau te je tako nadoknađen vrlo loš učinak Jake Lakoviča kojem ništa nije polazilo za rukom.

U prvoj četvrtini Maccabi se jako dobro držao, odlično je igrao mladi Omri Casspi koji je držao Maccabi u igri. Već početak druge četvrtine naznačio je Barcelonine ambicije. Serijom 8:0 uz dobru igru Marija Kasuna u tom razdoblju Barcelona se odvojila i došla po prvi put do osjetnijih 31:22. Polovicom druge četvrtine Maccabi je uspio doći na svega dva poena zaostatka, ali domaćin na odmor ipak odlazi s prednosti i to 43:37 nakon trice Basilea sa sirenom.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Sjajni Basile od samog starta drugog poluvremena zasipa koš gostiju i vodi Barcelonu do osjetnije prednosti. U trećoj četvrtini ubacio je čak 13 poena. Nadu Maccabiju dao je tricom iz teške pozicije u posljednjoj sekundi četvrtine Will Bynum za smanjenje na 64:58.

Ali početak posljednje četvrtine donosi rješenje. Basile show se nastavio, Barcelona je napravila 7:0 i rutinski privela utakmicu kraju.

Uz Basilea istaknuli su se kod pobjednika s po 11 poena Roger Grimau i Pepe Sanchez dok je Mario Kasun za 22 minute ubacio osam poena (2/5) uz šest skokova. Kod gostiju Terrence Morris ubacio je 16 poena uz 11 skokova, a Omri Casspi dodao je 18 poena i deset skokova. Nikola Vujčić za 22 minute ubacio je devet poena (4/9) uz tri skoka i četiri asistencije.

Euroliga, četvrtfinale, druga utakmica:
AXA Barcelona - Maccabi Elite 83:74 (1-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!