Košarka

Vujčić poveo protiv Kasuna

Branko Barić • utorak, 01.04.2008.

U očekivano izjednačenoj utakmici u Nokia Areni u Tel Avivu Maccabi je svladao Barcelonu i poveo s 1:0 u četvrtfinalnoj seriji. Hrvatski košarkaši Nikola Vujčić i Mario Kasun odigrali su važne uloge za svoje klubove, te ostvarili slične statističke učinke...

Prva četvrtina protekla je u potpunom egalu, a prvi rezultatski bijeg napravili su domaćini u drugoj dionici. Na krilima Bynuma, Halperina i Batiste izraelska momčad prvi put odlazi na deset poena razlike, a gosti do poluvremena tek uspijevaju smanjiti na 36:29. U nastavku na scenu stupaju Gianluca Basile i Ersan Ilyasova koji s po tri trice u trećoj četvrtini ponovno vraćaju Barcu u igru. U posljednjih deset minuta ulazi se s rezultatom 57:57, a rezultatska neizvjesnost traje do 34. minute kada je na semaforu 65:63 za domaćine. Trica Willa Bynuma, te atraktivno zakucavanje Terrencea Morrisa uz dodatno bacanje donose momčadi Zvija Sherfa za kontekst utakmice velikih 71:63 četiri minute prije kraja.

Basile je tricom ponovno probudio nade gostiju, koji su brzim prekršajima očajnički pokušavali doći do preokreta. No Vujčić, koji je prije ovog susreta slobodna bacanja u Euroligi gađao ispod 50 posto, u završnim minutama ne promašuje niti jedno, te tako svojoj momčadi donosi konačnih 81:75 i veliku prednost u četvrtfinalnoj seriji.

Esteban Batista postigao je 15 pogodaka u redovima pobjednika, Morris je dodao 14 uz deset skokova, dok je Splićanin u izraelskim redovima ubacio 12 uz šest skokova i tri asistencije. Ilyasova, 21-godišnji Turčin koji je 2005. draftiran od strane Milwaukee Bucksa, ostvario je najbolji učinak u najjačem europskom natjecanju s 21 postignutim poenom, dok je Basile zabio 17. Kasun je poput Vujčića ubacio 12 koševa, dodavši tome još i osam skokova.

Euroliga, četvrtfinale, prva utakmica: Maccabi Elite – Barcelona 81:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!