Zimski sportovi

Koivu upitan za play off

Ante Jukić • utorak, 01.04.2008.

Kapetan Montreal Canadiensa, Saku Koivu, slomio je kost u lijevom stopalu prilikom prošlotjedne utakmice svog kluba u Buffalu. 33-godišnji Finac će sigurno propustiti preostale tri utakmice regularnog dijela sezone, a upitan je i njegov nastup u play offu

Loša vijest za navijače Canadiensa, samo desetak dana prije početka playoffa. Tijekom prošlotjedne utakmice u Buffalu, Saku Koivu je zadobio udarac pakom, koji ipak nije bio toliko bezazlen kako se u početku činilo. Iako je kapetan Montreala uspio odigrati utakmicu do kraja, liječničkim je pregledom ustanovljen lom kosti u lijevom stopalu, zbog čega je Koivu prisiljen propustiti preostale tri utakmice regularnog dijela sezone.

''On je igrač s mnogo iskustva, pravi kapetan i vođa ove momčadi. Definitivno će nam nedostajati u ove tri utakmice, međutim, vjerujemo da će se uspjeti oporaviti do početka doigravanja'', izjavio je trener Montreala Guy Carbonneau.

Koivua su, inače, Canadiensi izabrali u prvoj rundi drafta, 1993. godine. Od tada je za klub iz Quebeca odigrao čak 727 utakmica, u kojima je postigao 175 pogodaka i 416 asistencija. Iako nema toliko impozantne brojke, poput nekih drugih velikih zvijezda, Koivu je vrlo popularan među ljubiteljima hokeja diljem svijeta, jer se, između ostalog, uspješno vratio ovom sportu nakon što mu je dijagnosticiran rak, zbog kojeg je propustio praktički cijelu 2001-2002 sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!