Nogomet

Kraljevstvo za stopera

Ivana Strahija, Goran Tomičić • subota, 22.03.2008.

Mnogo bi toga trener Dovečer dao za stopera, jednu pravu čvrstu kariku koja bi pokrpala propuh u zadnjoj liniji Čakovčana. No, nema koristi od pustih želja, Međimurje će u Koprivnicu kakvo-takvo, na megdan raspoloženom protivniku, kojem bodovi trebaju za ostajanje u igri za titulu viceprvaka.

Najvažnija vijesti iz tabora Slaven Belupa je potpuni oporavak Asima Šehića, koji će prvi puta ove polusezone početi utakmicu. Krunoslav Jurčić ipak ima nekoliko dvojbi oko sastava, budući da je nekoliko igrača zakazalo u posljednjim utakmicama.

"Odlučili smo krenuti s dvojicom napadača, ovo je za nas jako važna utakmica u kojoj želimo osvojiti sva tri boda. Igrače sam upozorio da ni u kom slučaju ne smijemo podcijeniti suparnika zbog njegova položaja na ljestvici, stoga je potrebna maksimalna mobilizacija. Međimurje su već svi otpisali, a oni su i protiv Zadra stvorili desetak prilika. Opušteni su i nemaju što izgubiti, zato mogu biti jako opasni", izjavio je Krunoslav Jurčić za Kcinfo.net.

Vanja Iveša se oporavio od ozljede i zauzet će svoje mjesto među vratnicama, iako je Rodić pokazao da Slaven Belupo ne mora brinuti oko budućnosti. U posljednjoj liniji se vraćaju Božac i Šiklić, koji su u Zaprešiću odradili žute kartone.

Strateg Farmaceuta nema dvojbi oko vezne linije. Sopić i Poljak igraju na standardno visokoj razini, a mjesto u početnom sastavu je izborio i Posavec, dok će Čaval vjerojatno dobiti prednost ispred oporavljenog Jajala. Napadački dvojac će biti Šehić i Kresinger.

Slika 1 od 1.

S druge strane Drave nogometaše more problemi. Naime, protivnici kao da se teleportiraju u kazneni prostor Međimurja, toliko je šuplja obrana čakovečkog prvoligaša. Toga je svjestan i trener Miljenko Dovečer, koji ne zna više ni sam što bi učinio: "Sve sam pokušao, ispremiješao sam svakog igrača kojeg sam mogao na tim pozicijama. Možda je greška u meni, što nisam dovoljno strpljiv i ne pustim da isti pokušaju u par utakmica."

Dobra je vijest iz čakovečkog tabora što se na kritičnu poziciju vraća Bratković, pa bi obrana mogla malo očvrsnuti. No, još je uvijek Međimurju problem zabiti prvi pogodak, pa u utakmicu krenuti s pozitivom, umjesto da se kao do sada lovi rezultat: "U Koprivnici ćemo pokušati igrati taktički defanzivno, s brzim kontrama", otkriva plan Dovečer.

Slaven Belupo je po mišljenju Čakovčana apsolutni favorit susreta, no posljednju su pobjedu rossoneri ubilježili u Čakovcu upravo protiv Koprivničanaca, pa im to daje malo poleta. K tome, u dresu Međimurja će premijeru imati Saško Pandev, koji se vratio u Čakovec nakon oporavka od ozljede.

Slaven Belupo i Međimurje su u Koprivnici odigrali šest prvenstvenih utakmica, a domaći su bili uvjerljivo bolji, s četiri pobjede uz dva remija i gol razliku 8:1.

T-Com 1. HNL, 25. kolo: Slaven Belupo - Međimurje 17 sati

Slaven Belupo: Iveša - Bošnjak, Kristić, Kokalović, Šiklić - Sopić, Poljak, Posavec, Čaval - Kresinger, Šehić

Međimurje: Čonkaš – Georgijevski, Jarić, Bratković, Krišto – Pandev, Darmopil, Prijić, Pintarić – Babić, Eliomar

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!