Zimski sportovi

Rangersi i Ducksi slavili u gostima

Krešimir Ferlak • četvrtak, 20.03.2008.

Rangersi i Ducksi došli su do bitnih pobjeda za divizijski poredak nakon što su slavili kod New Jerseya odnosno Dallasa. Buffalo je pak napravio veliki preokret protiv Tampe, dok je katastrofu u Chicagu doživio Washington...

Tampa je nakon dva perioda imala 4:1 kod Buffala i činilo se da će najlošija momčad Istoka nenadano pomrsiti račune Sabresima u borbi za playoff. Vincent Lecavalier je postigao dva pogotka i jednom asistirao. No, čini se da nema te prednosti koju Tampa ne može prokockati. Buffalo je u trećem periodu postigao čak šest golova, Tampa ni jedan i domaći su slavili sa ogromnih 7:4. Jason Pominville, Jochen Hecht i Thomas Vanek postigli su po dva pogotka za Buffalo, dok je Pominville još dodao dvije asistencije. Buffalo je sada stigao na bod zaostatka za Philadelphijom koja i dalje drži osmu poziciju na Istoku.

U Prudential Centreu u Newarku, Rangersi su nakon izvođenja penala svladali domaće Devilse. New Jersey je poveo u prvoj trećini pogotkom Dainiusa Zubrusa. Pogodaka nije bilo do pred kraj utakmice kada je izjednačio Chris Drury. Inače treba istaknuti da su ponovno vrhunsku utakmicu igrali vratari Martin Brodeur i Henrik Lundqvist. Na penalima je pao samo jedan gol, mladi Nigel Dawes donio je i drugi bod Rangersima koji su ovom pobjedom stigli na samo četiri boda zaostatka za Devilsima na vrhu divizije i konferencije.

Anaheim je slavio u Dallasu na način kakav samo Ducksi znaju. Starsi su dominirali većim dijelom, ali iskusni Ducksi su pronašli način do pobjede. Brenden Morrow je doveo u prvoj trećini Starse u vodstvo, da bi početkom druge stvari na početak vratio Scott Niedermayer. Utakmica se tada primirila i kada se činilo da će se ići u produžetke, Todd Bertuzzi je samo 28 sekundi prije kraja donio pobjedu Anaheimu koji sada imaju tri boda više od Dallasa. S obzirom da su Sharksi pobjegli na vrhu divizije čini se da bi uprvao Dallas i Anaheim mogli igrati međusobno u prvom krugu doigravanja.

Washington je nakon velike pobjede kod Nashvillea doživio grubo prizemljenje u Chicagu izgubivši sa čak 5:0. Odlična utakmica za domaće Blackhawkse kod kojih je pet pogodaka postiglo pet različitih igrača. Sve je otvorio već nakon minute i pol utakmice Jason Williams, a završio sredinom druge Rene Bourque. Utakmicu dvije mlade i talentirane momčadi tako je uvjerljivo dobio Chicago, ali čini se kako će obje momčadi za doigravanje morati pričekati slijedeću sezonu.

Detroit je kod kuće sa 3:1 svladao Columbus, treći hat-trick u karijeri postigao je Henrik Zetterberg, te su tako Red Wingsi zadržali pet bodova više od Sharksa koji su pogotkom Jeremya Roenicka nakon penala svladali Minnesotu. Carolina je pak bila uvjerljiva kod Atlante i tako povećala prednost nad Washingtonom na vrhu divizije.

NHL, rezultati: Buffalo – Tampa Bay 7:4, New Jersey – NY Rangers 1:2 (SO), Atlanta – Carolina 3:5, Detroit – Columbus 3:1, Chicago – Washington 5:0, Dallas – Anaheim 1:2, San Jose – Minnesota 4:3 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!