Ostali sportovi

NHL: Liga objavila ostatak "All-Stars" momčadi

Tomislav Pacak • četvrtak, 18.01.2001.

Nakon što su prošlog tjedna objavljeni rezultati glasovanja navijača za ovogodišnju All-stars utakmicu, jučer je liga objavila listu ostalih igrača koji će zastupati selekcije Sjeverne Amerike odnosno Svijeta. Za Svijet će opet nastupiti prva linija svjetskih juniorskih prvaka iz 1989., bivšeg SSSR-a- uz Pavela Burea koji je izabran već prije, napad svijeta predvodit će Sergei Fedorov i Alex Mogilny.

Zajedno s njima, napad Svijeta čine Marian Hossa, Alexei Kovalev i Francis Modin (Tampa Bay), uz naravno već izabrane Forsberga i Jagra. Sergei Gonchar, Niinimaa, Ragnarsson (svi branici), te Cechmanek i Nabokov (vratari) će po prvi puta nastupiti na All-stars utakmici, a njima će drustvo u obrani praviti Lidstrom i Ozolinsh (obrana), te naravno Dominik Hasek na vratima. Za momčad Sjeverne Amerike, osim Sakica, Fleurya, Kariye, Prongera, Buorquea i Roya, u Denveru (Colorado) će nastupiti centri Alison, Gagne, Lemiux i Weight, krila Amonte, Audette, Guerin, Hull i Robitallie, braniči Blake, Leetch, Macinnis i Stevens, te vratari Brodeur i Burke.

Iako je po prvi puta u došadasnjih devet utakmica Mario Lemiux ostao bez poena, Pittsburgh je na krilima raspoloženog Kovaleva pobijedio Anaheim sa 3-2. Rus je zabio dva gola, Jagr je pridodao 2 asista, ukupno 56 poena u sezoni. Tek četvrtu pobjedu ove sezone na domaćem ledu zabilježili su igrači Floride, uspjelo im je to protiv doprvaka Dallas Starsa. Prva zvijezda je bio vratar Roberto Luongo sa 30 obrana, a vodeći pogodak za 1-0 postigao je Mike Silinger.

U dvoboju dviju ekspanzijskih momčadi, Columbus je svladao Minnesotu sa 3-0. Ron Tugnutt sakupio je 31 obranu, dok je Senderson predvodio napad sa 2 gola. Iako natpucani 16-2 u zadnjoj četvrtini, Kojoti su uspjeli sačuvati pobjedu protiv Bluesa. Najzaslužniji za takav rasplet bio je golman Esche sa 32 obrane, dok je Briere zabio dva gola. Red Wingsi su nastavili dobar niz (pet bez poraza), te još bolji protiv Canucksa (15 bez poraza) pobjedom u Vancouveru 4-2. Briljirao je Brendan Shanahan koji je namjestio prva tri gola, kasnije i sam zabio jedan, a odličnu utakmicu je odigrao i all-star branič Lidstrom sa dva asista, ali i sjajnom obranom.

Dan prije Red Wingsi su slavili u San Joseu sa 3-2, iako su Sharksi bili dominantna momčad (20-39 u udarcima na gol). Chris Osgood je skupio 37 obrana, Lapointe dodao 2 gola, a Steve Yzerman zabio pobjednički pogodak u produžetku. Carolina Hurricanesi su konačno pobijedili i u gostima, žrtva su bili Canadiensi. Veteran Ron Francis je prvo namjestio pogodak Vasiceku 38 sekundi prije kraja regularnog dijela za izjednačenje, a onda je i sam nakon samo 33 sekunde produžetka zabio pobjednički pogodak za Canese.

LA je u odličnoj utakmici svladao Ottawu sa 7-6 u produžetku, nakon što su Senatorsi vodili sa 4-0 i 5-1. Pobjednički pogodak (i treći ukupno) zabio je Smolinski, dobar je bio i Robitallie sa 2 gola. Kod Senatorsa ponajbolji su bili Yashin i Alfredsson sa golom i asistom, samo ovoga puta nisu imali pravi doprinos vratara Lalimea.

Bruinsi su također odigrali odličnu utakmicu, oni su svladali aktualne prvake Devilse sa 5-4. Thornton i Stevens su predvodili svoje momčadi sa dva gola i asistom, samo je Thornton imao više raspolozenih suigrača, u liku Guerina, Kovalenka i Samsonova (svi 1+1). Golom sjajnog Fleurya u produžetku Rangersi su pobijedili Flyerse sa 4-3. Fleury je cijelu utakmicu igrao briljantno, u brojkama je to dva gola i dva asista, Rangersima je to druga pobjeda u nizu, po prvi puta nakon pet tjedana da su povezali dvije dobre utakmice. Vodeća momcad lige se nije puno mučila protiv Islandersa, Lavina se prokotrljala kroz Manhattan sa 4-1. Joe Sakic i Deadmarsh su dodali po gol i dva asista na svoj konto, Milan Hejduk je sudjelovao sa 2 gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!